Milyen agykontroll (fejlesztő) gyakorlatokat tudok othol is nyugodtan csinálni? És ezek mennyire hatékonyak?
Otthon tudod őket a legjobban elvégezni. Fontos megteremteni hozzá a nyugodt környezetet is. Lehet kapni nagyon jó meditációs hanganyagokat, amikor van szabad 20 perced, érdemes ezzel ellazulni. Vagy egy tanfolyamon elsajátítani a meditációt.
A másik nagyon fontos része az agykontrollnak, az a gondolat nagytakarítás. Vagyis azoknak a gondolatoknak a féken tartása, amik tudat alatt gátolnak téged. Az agykontrollosok szerint a kimondott szavak hatással vannak a cselekedeteidre, szokásodra és jellemedre. Erre példa, hogy azt mondogatod magadnak, hogy én egy "szerencsétlen vagyok". Az agyad nem fog különbséget tenni az igaság és a kitaláció között, "ő" ezt szó szerinti utasításnak veszi. Érdekes módon sorra történnek a szerencsétlen dolgok: váratlan konyhai balesetek, érthetetlen emberek, rossz párkapcsolat stb. Szerintem a gondolat nagytakarítás még a meditációnál is fontosabb...
Tudatosan átgondolod, hogy mit mondasz ki. Megválogatod a szavaidat. Ez nagyon nehéz, tudom...Vannak olyan mondatok, amelyek tipikusan blokkoló hatásúak. Legtipikusabb: "nem tudom". Teljesen leblokkolja a gondolkodásodat. Figyelj meg olyan embereket, akik ezt mondogatják...mennyire sikeresek? Az esetek többségében egyáltalán nem, pedig mind tehetséges és jóravaló emberek.
De vannak még ilyen mondatok: lehetetlen, mindig, kell, hülyeség... stb.
tényleg nagyon fontos a gondolat nagytakarítás :) mióta voltam tanfolyamon, legtöbb esetben kijavítom magam, mert nagyon hajlamos voltam a hülyevagyok, nemtudom, debarom vagyok féle mondatok hajtogatására.. 3 hónapja csinálom és szerintem javult a helyzet, igaz azóta magabiztosabb is lettem, meditáltam arra is hogy sikeresebb legyek, vegyem észre a lehetőségeket szerte a világban, és járjak nyitott szemmel. Egyébként, ha nincs különösebb problémád a sima meditáció is elég, a hanganyagok tényleg nagyon jók :)
Ha célt szeretnél elérni, vagy változtatni szeretnél valamin, az elme tükre technika is nagyon hatásos, csak légy kitartó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!