Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Az agykontroll milyen elven...

Az agykontroll milyen elven működik?

Figyelt kérdés
Vagyis hogy lehetséges hogy gondolattal teremtünk valamint a valószínüséget mennyire emeli meg?
2018. szept. 10. 21:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
65%
Nem a gondolattal teremtünk konkrétan. Elhatározom,hogy készítek egy fejszét,de nem lesz kész a fejsze attól, hogy arra gondolok,hogy kész lesz. :/
2018. szept. 10. 21:23
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Régen amikor minden szirszart elolvastam akkor végigtoltam a Silva féle agykontroll könyvet is. Elég scifi szerű dolgokat állít de nekem az jött le hogy a tudatalattihoz tudsz hozzáférni. A tudatalatti pedig mindenféle csuda dolgokat tud művelni mint a telepátia és a varázslatos gyógyítás. Voltak olyan racionálisabbnak tűnő dolgok is benne mint a tökéletes tanulás azaz pl egy könyvet gyorsan átlapozva tudod memorizálni.
2018. szept. 10. 21:59
 3/19 anonim ***** válasza:
Hát, hogy elv-e, azt nemtom. Az állítás az, hogy az agy akkor a leghatékonyabb, amikor a működési frekvenciája 10Hz körüli. Ezt a működési frekvenciát tudja(?) az agykontroll gyakorlója elérni visszaszámlálással. Ott tudja aztán un. vizualizálással már beteljesedettnek képzelni az áhított eredményt. És mivel az agy ott nagyon hatékony, és a kívülről ill. belülről jövő kép/inger között különbséget tenni nem tud, bekövetkezik a "csoda": teljesül, amire vágysz. Kb. ilyesmi.
2018. szept. 10. 22:40
 4/19 anonim ***** válasza:
32%
3. Ebből csak az nem derült ki, meg a többi válaszból se, hogy milyen módon működik. Mi a bánatos fene van a tudatalattiban, hogy befolyásolni tudod vele a külvilágban történő eseményeket? Hogyan jut el információ hozzád a távolból, akár a jövőből? Információ csak úgy juthat el, ha valaki megmondja. Nem hiszem el, hogy egy ennyire felkapott dologról, mint az agykontroll, mely nem tudom, hány évtizede hódít, ennyire nem tud senki semmit. Miért szégyenlitek kimondani, hogy halvány gőzötök sincs, hogyan jut el érzékszervektől függetlenül információ téren és időn keresztül? Mr Ismeretlen természetfeletti lény, mely az idő és a tér felett is úr, szépen megvárja, míg lecibálod magad alfába, és mint az állat, elkezdik hurcolni a tudatalattidba az információt a jövőből és 300 km távolságból. Aha, persze. Tapsoljuk meg szépen Mr Ismeretlent, aki azóta se fedte fel magát egyértelműen, hogy kicsoda, micsoda!
2018. szept. 10. 23:07
 5/19 anonim ***** válasza:
Az a gond hogy az agykontroll kitalálója se tudja biztosan hogy miért működnek azok amiket leírt (gondolatolvasás stb.). Számomra csak sci-fi az egész. Talán a hatékony tanulás működik az egészből. A többi csak fantázia és képzelet.
2018. szept. 10. 23:49
 6/19 anonim ***** válasza:
79%

Van itt egy kis zavar:

az agykontroll a SAJÁT agyadról szól.

Pont.

Igen, a tudattalan agy működését használja ki. (Tudatalatti nem létezik, tudattalan van.)

Arra jó, hogy különböző dolgokat megcsinálj a SAJÁT szervezeteddel, amit a tudatod amúgy nem tudna: gyorsabb gyógyulás, immunrendszer felpörgetése, fájdalomcsillapítás, hatékonyabb tanulás, elveszett tárgyak megtalálása (mármint emlékszel majd, hogy hol hagytad el).

Semmi misztika nincs benne, más módszerekkel is működhet a dolog, pl. meditációval.

2018. szept. 11. 08:24
 7/19 anonim ***** válasza:
19%

#4, szép dolog a kritikai hajlam, de túllőtted. Én eléggé tárgyilagosan fogalmaztam, enyhe kételkedéssel színezve.

Az általad kimondatlanul fényezett tudomány alig tud valamit agyról, gondolkodásról, nincs mire felvágnia. Úgyhogy, bölcsebb lett volna csendben maradnod.

2018. szept. 11. 08:52
 8/19 anonim ***** válasza:
62%
7. Az a baj, ebből nem derül ki még mindig, mit lőttem túl. Az Agykontroll könyvet olvastam, az alapján írtam jól megalapozott véleményt. Esetleg megcáfolnád, vagy ennyire nem is értesz hozzá? Mert ott a jövőbelátásról is volt szó, és arra baromira nincs magyarázat, és nem tudni, mitől működik. Jól lepontoztak, de cáfolat semmi. Várom az ellenérveket, cáfolatot!
2018. szept. 11. 11:01
 9/19 anonim ***** válasza:
37%
6. Azért nem csak a saját agyadról szól. Az Agykontroll könyvben igenis voltak dolgok, gondolatátvitel, jövőbelátás. Meg amikor valami cuccokat látott alfában, amiket nem értett, majd másnap az előtte haladó teherautó azokkal a cuccokkal volt megpakolva, ezért lassított, és így nem potyogtak rá? Ezt azért az aggyal nem igazán lehet kielégítően megfogalmazni. Vagy az egy régi kiadása volt az Agykontroll könyvnek, és kitalálták, hogy az mégsem működik? Az elég érdekes lenne. Szóval várom a lepontozóktól a kielégítő magyarázatot. ha meg a meditációban is van ilyen, akkor a meditációra is kell magyarázat, hogy mi is történik benne pontosan. Mert a teherautós eset finoman szólva nem arról szól, hogy az agyad képességeid kiterjeszted, pl. tanulási képességeid jobbak lesznek.
2018. szept. 11. 11:08
 10/19 anonim ***** válasza:
94%

Itt megint csak van egy kis zavar: MELYIK könyvről beszélünk?

Az agyad állandóan, folyamatosan és nagy erőkkel foglalkozik a jövő BECSLÉSÉVEL. Ez igen hasznos dolog, a hosszú életű emberek jól csinálják.

Az agykontroll erre is alkalmas, hogy amit a tudattalan így kiderített, de (még) nem tudta neked elárulni, azt megtudd.

Aztán, ahogy más is látta, hogy milyen felkapott lett az agykontroll, születtek újabb írások: szokás szerint mindent gyógyít, mindenre jó, ami ezoterikus témakör csak létezik - épp csak örök életet nem ad.

Na, EZT nyugodtan el lehet felejteni.

Amire még alkalmas, az a mások érzéseinek a BECSLÉSE. Meg pl. az, hogy igazat mond-e. Olyan jelekből, amit tudatosan nem fogunk fel, de a tudattalan igen, és alkalmas módszerrel megkérdezheted tőle.

De ez csak becslés, nem gondolatátvitel! Erre valók a tükörneuronok a fejedben, és ez is igen fontos evolúciós vívmány.

2018. szept. 11. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!