Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Létezik módszer az emlékezőkép...

Létezik módszer az emlékezőképesség fejlesztésére?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy már olvastam néhány dolgot a "tudat programozásról" és én jelenleg a "hiszem is meg nem is" állásponton vagyok.

Nekem rendkívül rossz a memóriám. Nem vagyok képes huzamosabb ideig a fejemben tárolni dolgokat, ha csak le nem írom azokat egy papírra. Hiába tanulok új dolgokat, hiába szerzek új ismereteket a világról (szeretek olvasni), általában semmi nem marad meg a fejemben huzamosabb ideig. Ráadásul minél jobban rágörcsölök (azaz ismétlem) az általam megjegyezni kívánt dolgot, annál jobban igyekszem azt elfelejteni.

Az volna a kérdésem, hogy létezik-e olyan módszer, ami kifejezetten az emlékezőtehetséget hivatott javítani ill. fejleszteni?

27/F

2017. aug. 5. 14:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Erre mondhatnad, hogy kit erdekel..."

A kérdés inkább az hogy honnan tudod hogy az emlékeid helyesek ha egyszer nincs mihez hasonlítanod őket. Ennyi erővel bármi másra is emlékezhetsz, amíg a valósággal összehasonlíthatatlan és meg vagy róla győződve hogy helyes, addig addig fel sem merül benned hogy lehet akár helytelen is, pedig szinte biztosan az. Ez így önbecsapás.

De ezt ellenőrizni nagyon könnyen lehet, emlékezz vissza egy olyan helyre ami még ma sem változott és csekkold le mennyire emlékszel jól. Jó eséllyel alig.

2017. aug. 8. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!