Hogyan kell lemenni alfába, honnan tudom, hogy már ott vagyok, és hogy tudok alfa állapot segítségével gyorsabban tanulni?
Minden elalvás előtt belép az agy alfa állapotba, ergó elég ha relakszálsz.
Tanulni sehogy, mégis hogy a tökömbe tudnál, mikor ismétlem, ez egy relaxált állapot! Rohadtul nem tanulásra való.
Kicsit kell gyakorolni, de tényleg nem nehéz. Félálom jellegű állapot, éberálomnak is szokták hívni. Igen csak passzív dolog kifelé, ugyanis ilyenkor benne vagy a fejedben, minimálisan tudsz kommunikálni a külvilággal beszélni pl valakivel magad mellett, válaszolnia kérdéseire. Képeket látsz, amik a "tudatalattidban" jelennek meg.
Ez valóban egy meditációs helyzet, szóval olvasni vagy bármi külvilági dologra figyelni nem nagyon tudsz, főlleg vizuális dolgokra egyáltalán nem, mert mint mondtam, leginkább képekben fogsz látni magad előtt dolgokat, viszont pl valakinek a hangjára tudsz figyelni stb
Viszon, ha nagyon elkalandozol, felfigyelsz egy TV reklám hangjára, vagy az utca zajára, könnyen kieshetsz ebből az állapotból.
Tanulásra szerintem sem feltétlenül alkalmas, legalább is én még nem használtam ilyenre. Viszont tudsz olyan gyakorlatokat végezni így, amik nagyban tudják fokozni a belső egyensújod, figyelmed, stb és ezek által mikor már nem vagy félálomban sokkal jobban megoldhatsz problémákat, és gondolom, ha a célod az, bármit könnyebben is megtanulhatsz. A lényeg, hogy ne erőltesd! :)
Az alfa tudatállapot nem valami misztikus, elvont dolog, amivel most fogunk először találkozni, hanem egy természetes élmény, amit napjában legalább kétszer átélünk. Megtanulnunk csupán azt kell, hogyan segíthetjük elő tudatosan, hogy éber állapotból eljussunk az ellazult, meditatív állapotba, és hogy a passzív, “puszta” pihenésen és feltöltődésen túl hogyan használjuk ki még jobban agyunknak ezt a fogékonyabb állapotát.
Az alfa-állapot a béta és a théta között épít hidat. Alfa állapotban az agyhullámok frekvenciája másodpercenként 7-14 ciklusú. Az alfa állapotot ellazult, meditatív állapotként jellemezhetjük. Az alfa-állapot uralja az álmodozást, képzelődést, amely ellazult és elkalandozó tudatosságot jelent. Akik nem működnek jól ezen a frekvencián , memóriazavaroktól szenvedhetnek.
Hunyd le a szemed és képzelj el egy naplementét. Az elmédben jelenítsd meg az óceánba bukó napot, a part közelében alacsonyan repülő sirályokat. Ezzel a gyakorlattal elindíthatod az alfa-állapot előidézését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!