Nektek mi a véleményetek az "agyak a tartályban" elméletről?
Figyelt kérdés
2016. nov. 19. 16:56
11/15 CcAaSs válasza:
A kérdés szerinti elméletről - de minden mással kapcsolatban is - alkotott véleményünk a jelenleg meglévő ismereteink alapján jöhetnek létre. Bizonyos elméletek - mint jelen esetben is - a tudásunk ismereteink határát - jó esetben, a létezésünk ismert kezdő és végpontjain túlmutató, racionális megismerés miatt - feszegetik. Az ilyen célú "elmélet" létjogosultságát, az emberi tudás, ismeret birtokában, és a meglévő korlátok között véleményezhetjük. Nem árt tudni azonban, hogy nem csak az elméletek, hanem azok véleményezése is, nem kikerülhető csapdákon keresztül, "ördögi kőr"-be kerülve szület(het)nek meg. Az esetek jelentős részében, mi magunk - az elmélet létrehozói - állítunk akadályokat, csapdákat amik végül is m e g m o s o l y o g t a t ó a k, ha azok tudatlanságból és jószándékkal jöttek létre, és létrehozásuk nem a fennálló társadalom céljának, létezésének és fejlődésének akadályozására, megdöntésére és az egyes személyek, valamint az általuk alkotott csoportok létezése ellen irányul.
12/15 Geee! válasza:
Én egyre jobban kezdek hinni ebben az elméletben, de szerintem nem kell szó szerint érteni hogy agyak a tartályban, hanem valószínűleg szoftverek vagyunk egy kvantumszámítógép memóriájában. Arra hogy szimulációban élünk, viszont nem valószínű hogy fogunk bizonyítékot találni, mivel az érzékelési lehetőségeink be vannak határolva a szimuláció által. "Az ember nem tud felmászni a saját hátára." Szóval ez a valóság az egyetlen valóság marad számunkra. Lehet hogy akik szimulálnak minket ők is egy szimulációban élnek. Több szint is lehet, mivel már mi is elkezdtünk kezdetleges valóság szimulációkat létrehozni. Mint egy számítógép vírus, ami fejlődik, új alpéldányokat hoz létre, terjeszkedik.
13/15 anonim válasza:
Kevesebb sci-fi -t kéne talán nézni.
Én eleget néázek, sőt, lehet, tól sokat is, de nem fogom rá mindenre, hogy az igaz!
14/15 anonim válasza:
szerintem marhaság.
nem látom az értelmét. nem logikus.
15/15 anonim válasza:
Egèszsèges testben egèszsèges pszihè. Ennek az elmèletnek az írója ezt nem mondhatja el magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!