Hol tanulhatnék meg meditálni?
A meditacio lenyegeben a figyelem fejlesztesere van. Az alapja az egesznek az hogy koncentralsz egy dologra, es amikor elkalandozik a figyelmed minel gyorsabban eszre veszed es ujra koncentralsz.
Az hogy mire koncentralsz lehet barmi, egy pont a falon, a legzesed, egy gondolat.
Menny be egy konyvesboltba, tobb konyv is van meditaciorol.
Mit értesz meditáción?
Azt meg tudom mondani, hogy a tradicionális értelemben vett meditációval hol tudsz megismerkedni
De ha meditálni szeretnél abban nem tudok segíteni... :))))
Én lehet tudok segíteni, de nem vagyok még profi a témában.
Ha szükséged van rá, akkor írj privátban!
:)
sok fajta meditáció létezik, ezek közül az ember sokat kipróbál, és megtalálja hogy neki melyik a jobb. nekem ez a könyv sokat segített, rövid, lényegre törő, tanulságos. az alapokat gyönyörűen felvázolja.
Ezt egyedül is minden segédanyag nélkül megtanulhatod. Vannak meditáláshoz zenék, de én ilyenkor a csendet szeretem.
: leülsz, egy nyugott helyre, amikor épp senki sem zavar.
ha neked úgy jó, lehet, valami számodra megnyugtató zaj, háttérzene (zaj alatt olyasmire gondolok, amik előidézik benned a nyugalom érzését, és felszabadultnak érzed magad tőle, és elfeledteti veled a gondjaid)
lehunyod a szemed, összegyűjtesz minden aznap rádzúdult rossz élményt, és egyszerűen kidobod őket, azután, csak a légzésedre figyelsz. persze van ennek több fajtája is, ezt éppen akkor csinálom, amikor mérges vagyok valakire, vagy már beelegeltem a külvilágból, és elvonulok kicsit. Utánna kimászok az egyetlen magyánszférámból, és folytatom amit elkezdtem. méghozzá olyan hozzáállással, hogy: Igen! Igen! Zúdítsátok rám a sz@rt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!