Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Üdv! Meditáció közben mostanáb...

Üdv! Meditáció közben mostanában hátfájásra lettem figyelmes, probáltam eltüntetni, de sokszor megkellett szakitanom a meditációt ez miatt, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Régebb azért nem tudtam meditálni, mert a torkomban éreztem a szóritásokat, mostmár az elmúlt gondolom a hátfájás is ideiglenes, de már megszabadulnék tőle:)

2015. dec. 1. 17:54
 1/5 ktk312 ***** válasza:
Pontosan hol fáj és milyen típusú ez a fájdalom?
2015. dec. 1. 18:53
 2/5 Legoman ***** válasza:

Ne legyél olyan feszes, mert valószínű legörnyedsz mikor meditálsz. Nem tudatosan, de legörnyedsz, és emiatt fájdulhat meg a hátad.

Széken meditálj, olyanon, aminek van háttámlája, és úgy ülj fel rá, hogy a gerinced tökéletesen simuljon a támlára, majd helyezkedj egy picit úgy, hogy kényelmes legyen. A fejedet egy picit húzd hátra, tényleg egy picit, és úgy ülj le. Így nem fog megfájdulni a hátad, mivel ellazuláskor még valószínűleg nem tudod megtartani magad úgy, hogy laza legyél, és egyenes legyen a hátad. De idővel sikerülni fog ez is.

A torkodat is lazítsd el kellőképpen.

Ha biztosra akarsz menni, akkor feszítsd meg az izmodat, tartsd 2-3 mp-ig, majd hirtelen engedd el, és hagyd úgy. Ezáltal könnyebben tudsz ellazulni. :)

2015. dec. 1. 18:55
 3/5 A kérdező kommentje:
a fájdalom olyan mintha egy súlyt dobtak volna rám, a pontosan középen fáj, és kedves második válaszadó, köszönöm szépen, mindenkép ki fogom probálni a széken való meditációt, viszont nem szoktam görnyedni, fix ellenkezőleg, emelkedést érzek a hátam egyenes, figyeltem rá
2015. dec. 1. 19:21
 4/5 Legoman ***** válasza:

Az izom, ha sokáig tartod feszesen, megfájdulhat, főleg, ha sokszor csinálod.

Legyen egyenes a hátad, de legyen laza, viszont ne ess le széken.

Ezért írtam azt, hogy háttámla segíthet. :)

2015. dec. 1. 19:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a hátfájásra FIGYELMES lettél, akkkor nem beszélhetsz igazi meditációról.
2015. dec. 1. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!