Üdv! Meditáció közben mostanában hátfájásra lettem figyelmes, probáltam eltüntetni, de sokszor megkellett szakitanom a meditációt ez miatt, mit tanácsoltok?
Ne legyél olyan feszes, mert valószínű legörnyedsz mikor meditálsz. Nem tudatosan, de legörnyedsz, és emiatt fájdulhat meg a hátad.
Széken meditálj, olyanon, aminek van háttámlája, és úgy ülj fel rá, hogy a gerinced tökéletesen simuljon a támlára, majd helyezkedj egy picit úgy, hogy kényelmes legyen. A fejedet egy picit húzd hátra, tényleg egy picit, és úgy ülj le. Így nem fog megfájdulni a hátad, mivel ellazuláskor még valószínűleg nem tudod megtartani magad úgy, hogy laza legyél, és egyenes legyen a hátad. De idővel sikerülni fog ez is.
A torkodat is lazítsd el kellőképpen.
Ha biztosra akarsz menni, akkor feszítsd meg az izmodat, tartsd 2-3 mp-ig, majd hirtelen engedd el, és hagyd úgy. Ezáltal könnyebben tudsz ellazulni. :)
Az izom, ha sokáig tartod feszesen, megfájdulhat, főleg, ha sokszor csinálod.
Legyen egyenes a hátad, de legyen laza, viszont ne ess le széken.
Ezért írtam azt, hogy háttámla segíthet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!