Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan lehetséges átprogramozn...

Hogyan lehetséges átprogramozni a személyiségünket, egyéniségünket? Hogy lehetséges kinyílni vagy hitelesen színészkedni (magunknak is)?

Figyelt kérdés

Egy példán keresztül vázolnám fel a "problémát".

Tegyük fel, hogy vendégségbe megyek, ahol főznek többekközt nekem is ebédet. Tegyük fel, hogy bele eszek kanállal a levesbe és arra a következtetésre jutok, hogy nagyon finom lett.

Léteznek olyan emberek, akik ekkor valami nagyon cuki, pozitív hmmmm hangot hallattatnak magukból és kedvesen mosolygósan megjegyzik, hogy isteni fincsi lett a leves. Persze vannak olyanok is, akiknek nem ösztönösen jön a pozitív megjegyzés, csak úgy tesznek, mindegy milyen okkal. A lényeg, hogy vagy kedvesen vagy humorosan jön le az üzenetük. Vagy hazudnak valamit, hogy egyedi az ízvilága stb...

Én valószínűleg magamban megállapítanám, hogy nagyon finom a leves és talán még rágódnék is rajta, hogyan fejezzem ki.

Majd végig gondolnám, hogy ha ezt meg azt mondom, akkor mit fog gondolni, érezni, hinni, reagálni a címzettt + alternatívákat keresek stb... Tudom, hogy mi lesz a reakciója, jobban mondva elhitetem magammal, mert nem tudhatom.

A reakció pedig amit ki fogok magamból eröltetni (hogy ne bántsak meg másokat, meg tényleg elmondjam, amit gondolok) már annyira száraz, nyers, érzelem mentes lesz (hiába tartalmilag pozitív), hogy jobb inkább meg sem szólalni. Minden stilisztikai értékét és érzelmet elveszíti a mondat.

De írhattam volna azt is, hogy valaki új ruhában vagy fodrász után találkozik velem. (nem szeretek bókolni, bár van amikor ösztönösen jön, de akkor sem túl érzelmes).

Lehetséges, hogy a valóságban nem így van és mások másnak látnak. De akkor is így érzem. Persze nem minden esetben, de érdekel, hogy ha valakinek ilyen gondja van, az hogyan orvosolható.

Az is zavar, ha valaki valami vicceset akar mutatni és várja a reakciót, hogy én nevessek rajta, de rohadtul nem bírok. Olyan kínos...

Most nem arról van szó, hogy nem tudok kedves vagy vidám lenni. Minél idegenebb valaki, annál formálisabb vagyok vele élőben.

Amúgy telefonálni utálok a legjobban. Írás közben és nagyon közeli barátok társaságában tudok csak olyan lenni, amilyennek jónak látom.

Neten szerintem egészen jól átjön, amit mondani szeretnék. Bár van olyan Jehova tanúja, aki a legsötétebb és depisebb üzeneteimből azt vette le, hogy jó fej, élet vidám ember vagyok :D

2015. júl. 2. 00:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Túl sokat GYIK ezel és beszorultál a lakásba és antiszociális lettél és besavanyodtál és szociólis fóbiát van, mert nincs kapcsolatod emberekkel és neked az emberekkel való találkozás teljesen új és nem vagy benne jó mint egy noob egy szerepjátékban aki nem tudja mit kezdjen a karakterével és a lvl 90 esektől kér szakmai tanácsot akik kb. leszärják a nyűgjét, de Ő ezt nem veszi észre.
2015. júl. 2. 11:37
 12/20 A kérdező kommentje:

Assembly és esetleg CIL (MSIL), bár én a gépi kódra szavazom. Az az alapja mindennek.

Aki csak annyit lát az egészből, hogy varázs objektumokat paraméterez, csak programozási időt nyer és helyes kód esetén bizonyos értelemben a hiba számát csökkentheti.

2015. júl. 2. 11:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Akkor írj egy programot 2-es számrendszerben :D Manuálisan!
2015. júl. 2. 11:47
 14/20 A kérdező kommentje:
#11, köszönöm az álomvilágod kifejtetését, menjél csajozni, ne itt okoskodj:)
2015. júl. 2. 11:47
 15/20 anonim ***** válasza:

Első kérdésem,ki vagy te?

A válasz te a gondolataid vagy,ha gátlást érzel ,hogy mások mit fognak mondani/mi lesz a reakciójuk,ezért félelmeid lesznek ami a gondolataidból ered és ha ez nem lenne elég gondolataid irányítják a tested az mind1,hogy tudatos/alatti félsz meglátszódik a testeden/reakciódon,beszédeden,testbeszédeden,grimaszaidon stb...

Mivel a gondolataid vagy te ezért ha színjátékot csinálsz egy adott személyről akit eljátszol egy idő után azonosulsz vele.Tehát amint megszokod ösztönösen azt fogod csinálni amit kéne.

Egyből mond ki amit gondolsz a legfontosabb az időzítés.Mert mindennek megvan a magad ideje pl a te példáddal élve nagyon finom a kaja-miközben esztek,ez a mondat sokkal meg győzőbb mint kaja után mondani.

Kellenek témák ezért sokszor olyan helyzetbe találod magad,hogy semmi közöd a témához alkalmazkodó képesnek kell lenned,hogy lezárd a témát ami a jobbik eset úgy hogy a másik ne vegye észre vagy pedig bármi hülyeséget mondani/hozzáfűzni.Mivel mások más értékrendben élnek más elveket vallanak,más témák érdeklik őket ezért információkat kell gyűjteni másokról,témákról és megfigyelni őket mit csinálnak,hogy kb betud saccolni milyen ember.Ez a lényeg röviden nincs kedvem még órákat írogatni róla,gondolataid vagy te de ez nem elég alkalmazkodó képesnek kell lenned és tudni másokról milyen személy mi érdekli őket és így könnyen tudsz kommunikálni velük sikeresen.

2015. júl. 4. 13:27
 16/20 anonim ***** válasza:
maga idején*
2015. júl. 4. 13:31
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi közben rájöttem, hogy csak túl fújom. Most is vendégségben vagyok és tök olyan, mint amilyen vagyok. Bár idegenek nincsenek ez tény.
2015. júl. 4. 13:58
 18/20 A kérdező kommentje:
1 dl pálinka után, tökmag és szotyi mellett majdnem 3 órát játszottunk szóláncot és mégsem fogytunk ki a szavakból. Pedig elég pörgős volt. Csak azért írom hogy én ilyen egyszerű dolgokkal is le tudnám élni az életem, ha értelmes emberek vesznek körül. Alkohol nélkül is jó lett volna persze. Talán a meg nem nevezett ember az akiről biztosan tudom, hogy nem rúgna hátba és "szeret". Talán még abszurd esetekben sem árulna el. Talán ilyen emberek társaságát kellene csak keresni. De a csőcselék is létezik meg sok más ember, aki jobbat érdemelne. Ezért kicsit több ennél az életcélom, hogy csak magammal törődjek. Meg sok más izgalmas és jó dolog létezik még a világban.
2015. júl. 5. 02:21
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha önálló elméd van, akkor nem programozott vagy.

Ha nem programozott vagy, hogyan is lehetne ÁTprogramozni?

2015. júl. 7. 08:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Én azt sem tudom elképzelni, hogy bármely szertől megváltozzak. Pl. alkohol, drog stb.. önhipnózisra gondoltam, de abban sem hiszek.
2015. júl. 7. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!