Szorgalommal mindenképp.
Vagy valami: https://www.youtube.com/watch?v=AW4vIl8c5NY
Kellemes hangokat kell hallgatni:
Agykontrollon tanultam, hogy klasszikus zene mellett a legjobban tanulni (vagy pedig nincs zene).
Az agy kb. 20 percig képes egyfolytában koncentrálni, utána elkalandozik, akkor is, ha nem veszed észre. Tehát érdemes ekkor pár perc szünetet tartani.
Ismered az elmetérkép technikát? Fura neve van, de baromi jó, mivel a legtöbb ember vizuális és ezt a képességet lehet kihasználni vele. Ez egy jegyzetelési technika, nézz utána, nekem nagyon bevált. Igaz sokat kell gyakorolni, de egy idő után már teljesen természetes lesz.
És vannak különböző relaxációs technikák is, mint a jóga, agykontroll stb... (a lényegük ugyanaz). Arra kell vigyázni, hogy ne aludj el közben. :)
Én az erős koncentrációról beszéltem, ami a tanuláshoz szükséges, nem pedig egy film megnézéséhez. Azért van különbség a kettő között.
Ez a kb. 20 perc a tudomány megállapítása, nem én találtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!