Miért van minden bajom meditációkor és miért nem
sikerül?
Figyelt kérdés
Már régóta az van, hogy vagy bezavar valami viszketés, vagy azzal van baj, hogy nem kényelmesen fekszek, vagy a lábamba olyan érzés jön, hogy megkell mozgatnom és rossz. Ritkán sikerül ellazulni teljesen, aztán nemtudok lemenni méyl szintre sem.
2014. aug. 1. 15:55
1/8 anonim válasza:
Ez olyan dolog mint a szúnyogcsípés. Ha vakarod, fél óra múlva is viszketni fog, ha nem foglalkozol vele, 2 perc múlva nem érzed.
A meditáció lényege a külvilág kizárása, először ezt kell begyakorolnod, ha sikerült leesned alfába pedig ne gondolkodj!
2014. aug. 1. 20:15
2/8 anonim válasza:
azért van ez te tudatlan balfácán, mert ilyenkor igy jelez a tested hogy alszol e, ha meg megvakarod akkor tudomásul veszi a tested hogy még ébren vagy és továbbra sem fog sikerülni, azonban ha nem vakarod meg akkor szépen lassan a tested elalszik amig az elméd ébren marad, van erre egy speciális kifejezés is de most nem jut eszembe, sok sikert
2014. aug. 1. 21:01
3/8 anonim válasza:
@2, alvási paralízisre goldoltál, de meditáció során ezt az állapotot még nem kell elérni, az jóval később jelentkezik csak. Meditációnál elég a tudatot kiüríteni, és pár perc múlva alfában vagy.. nem olyan nagyon világontúli állapot ám ez, sokszor egy hosszabb bambulás is ehhez vezet, csak nem veszed észre :)
A zavaró tényezők elkerülésére én azt ajánlanám, foglald le a tudatodat, míg elcsendesedik! Számolj 100-tól lassan visszafelé, és koncentrálj rájuk erősen, képzeld el az alakjukat, és minden mást próbálj kizárni.. csak a számokra figyelj, vizualizáld őket. Mire 0-hoz érsz, meg is érkeztél.
2014. aug. 1. 22:06
4/8 anonim válasza:
ember ez nem fog segiteni rajta, elég ha tudja hogy ez a teste felől egy tév jelzés ami igazából azt jelzi hogy közel van az állapot
2014. aug. 1. 22:54
5/8 anonim válasza:
Nem, mert nincs közel az az állapot. Órákon keresztül kéne meditálnod, hogy alvásparalízised legyen, akkor meg már előbb alszik el a tudatod akaratlanul is. Attól, hogy lehunyod a szemed és pihensz, meditálsz, nem kezd elaludni a tested, nem kezdi ellenőrizgetni az agy, hogy tudsz-e még mozogni. Ennek a nyugtalanságnak nincs köze a paralízishez. ...Ember
2014. aug. 2. 00:48
6/8 A kérdező kommentje:
Volt már alvás paralízisem, meg sikerült is elérnem az állapotot, viszont elszúrtam, mert le sikerült menni, aztán hirtelen kijöttem, mert elkezdtem gondolkodni.
2014. aug. 2. 02:31
7/8 anonim válasza:
Ehhez rengeteg gyakorlás,türelem kell. Nekem vicc,de egy hónap kellett,mire sikerült kb normálisan,annyira stresszesen kezdtem el gyakorolni.
2014. aug. 8. 13:28
8/8 anonim válasza:
Azért van ilyenkor "minden bajod", mert az ego-d nem akarja átadni az irányítást a tudatod felett.Rettentö zavaró tud lenni, de csak annyit tudsz tenni, hogy megpróbálsz nem figyelni rá, és ami a legfontosabb: ne vakard meg és ne mozdulj meg, mert kizökkensz a meditatív állapotból és az ego-d gyöz. Sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!