Hogyan lehet beállítani az agyunkat arra, hogy mikor keljünk fel? Meg lehet tanulni otthon, vagy muszáj tanfolyamra menni?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 12. 11:40
1/8 anonim válasza:
Egy ideig mindig egy időpontra állítsd az ébresztődet. Egy idő után már az ébresztés előtt egy-két perccel fogsz felkelni, mert a biológiai órád jelezni fog. Semmi köze az agykontrollhoz.
2/8 anonim válasza:
Lefekvéskor egyszerűen elismétlem magamban párszor, hogy reggel x időpontban frissen és üdén felkelek. Ezt természetesen teljes mértékben hiszem, hogy így fog történni ebben a tudatban alszom el. Eddig minden esetben felkeltem. Általában havonta egy-két alkalommal alkalmazom és a normális kelési idő előtt kell kelnem 2 órával. A többi időben pedig valóban a "biológiai órám" működik vagyis már hozzászoktam, hogy akkor kelek. Bár ha jobban belegondolsz ez is agykontroll, mert a tudatod tudja, hogy mikor kell kelned. Hétvégén tovább alhatok, így sosem kelek fel akkor, mikor hétközben. Ha a "biológia óra" működne felkelnék, hiszen ahhoz szoktam hozzá.
3/8 anonim válasza:
Nem a tudatom tudja, hanem az ösztöneim. Kérlek, ne írj le ilyen mélyésges ostobaságot. A biológiai óra inkább okosóra, mint egy egyszerű analóg óra. Tudja, hogy melyik nap mikor kelsz fel, és ahhoz alkalmazkodik. Ahogy az időzónák szerint "bekalibrálja" magát, úgy az időpontokat is "felismeri".
4/8 anonim válasza:
Nem mélységes ostobaság valami csak azért, mert nem érted.
5/8 anonim válasza:
Olvasd el kérlek a cáfolatom, és arra válaszolj. Köszönöm.
6/8 anonim válasza:
van aki ösztönösen él, van aki tudatosan :
Gyerekkorban kirándulás alkalmával sosem kellett ébreszteni :)
7/8 anonim válasza:
Nem olvastam cáfolatot. A véleményedet látom, ami nem egyezik az enyémmel. Cáfolat akkor lenne ha bizonyíték is lenne mögötte.
Szerintem ösztönös akkor lenne ha minden reggel 6-kor csörögne az óra, s egy idő után óra nélkül is felkelnél.
Én azt írtam akkor kelek fel, amikor akarok. Hétköznap megszoktam a 6 órai kelést, így akkor, ez lehet akár ösztönös is. De ha holnap 5:00-kor szeretnék felkelni, akkor a tudatom segítségével fel tudok kelni. Ez tudatos.
Hétvégente 8-kor kelek, mert tudom, hogy alhatok. Szerinted ez ösztön, szerintem ez tudat.
8/8 anonim válasza:
holnap 4-kor kelés, holnap 4-kor kelés
ez mindig bejön :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!