A jobb- vagy a balkezesek tudnak szebben rajzolni?
Szerintem sem kéz-, sokkal inkább agyterület-függő, hogy ki hogyan rajzol. Viszont nincs kőbe vésve: mindenki fejlődhet elég gyakorlással, és akkor bizony az agyszerkezete fizikailag is átalakul.
Úgy mondanám, a tehetséget/tehetségtelenséget örökségként kapod, de azt tehetsz vele, amit akarsz.
"az agy gyerekkorig nő, és onnatól kezdve erős fizikai behatásokra alakul csak át. De akkor az károkat is okoz."
A rendszeres meditáció is képes átalakítani az agy fizikai szerkezetét - mégpedig pozitív irányban, már ami az életminőséget illeti. (Új kutatás és eredmény)
Szerintem mindenki linkeljen be egy rajzát és írja oda, hogy jobb vagy bal kezes és döntsünk úgy.:)
pl.:
[link] Én balkezes vagyok.
Istenem, ennyi tájékozatlan embert!
Miért gondoljátok azt, hogy a rajzolási tehetség nem függ össze a balkezességgel?
Köztudott tény (legalábbis eddig azt hittem), hogy a balkezesek a jobb agyféltekéjüket használják nagyobb arányban, a jobbkezesek pedig a balt.
Mivel a jobb agyfélteke a kreativitást és az egyéb művészi készségeket mozgatja meg, ezért a balkezesek nagyobb valószínűséggel rajzolnak jól, kreatívabbak, mint a jobbkezesek, mivel a bal agyfélteke a tudományos, gondolkodó képességet "funkcionálja".
Asszem ennyit akartam mondnani.
15/L, tájékozott, balkezes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!