Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » A jobb- vagy a balkezesek...

A jobb- vagy a balkezesek tudnak szebben rajzolni?

Figyelt kérdés
13 éves, balkezes vagyok. A rokonok mindig azt mondják, hogy a bal agyféltekés emberek szebben rajzolnak a jobb agyféltekéseknél. Hát én ezt nem így vettem észre: ez a "3D-s hatás" sosem sikerült, egyetlen rajzomnál sem. Szerintetek a jobbosok vagy a balosok szebb rajzosok?

2014. márc. 7. 20:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Bal kezes vagyok, eléggé kreatívnak tartanak, de rajzolni a macskám is jobban tud sajnos :) A feleségem jobb kezes, de a macska őt is lenyomja. Szerintem ez nem kézfüggő dolog :/
2014. márc. 8. 16:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kéz-, sokkal inkább agyterület-függő, hogy ki hogyan rajzol. Viszont nincs kőbe vésve: mindenki fejlődhet elég gyakorlással, és akkor bizony az agyszerkezete fizikailag is átalakul.

Úgy mondanám, a tehetséget/tehetségtelenséget örökségként kapod, de azt tehetsz vele, amit akarsz.

2014. márc. 10. 17:05
 13/20 anonim ***** válasza:
12, az agy gyerekkorig nő, és onnatól kezdve erős fizikai behatásokra alakul csak át. De akkor az károkat is okoz.
2014. márc. 10. 20:53
 14/20 anonim válasza:
én is balos(kezes) vagyok és mindig rossz voltam rajzból mert mindig elkenődött mert balról jobbra rajzoltattak ami ugye a jobb kezeseknek jó.Jobbról balra rajzolj ha hagynak
2014. márc. 27. 21:07
 15/20 anonim ***** válasza:

"az agy gyerekkorig nő, és onnatól kezdve erős fizikai behatásokra alakul csak át. De akkor az károkat is okoz."

A rendszeres meditáció is képes átalakítani az agy fizikai szerkezetét - mégpedig pozitív irányban, már ami az életminőséget illeti. (Új kutatás és eredmény)

2014. márc. 28. 08:51
 16/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, linket tudnál adni? Mivel az agy nem tud átalakulni. Az az embert konkrétan szellemi fogyatékossá tenné. A neurológia egyik alaptézise.
2014. márc. 28. 18:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki linkeljen be egy rajzát és írja oda, hogy jobb vagy bal kezes és döntsünk úgy.:)

pl.:

[link] Én balkezes vagyok.

2014. márc. 28. 19:15
 18/20 Zkocka válasza:
Attól függ! A mi osztályunkban van egypár jobb\balkezes és mind 2 szépen rajzol. De főként mennyira jártas a rajzban.
2014. márc. 28. 21:56
 19/20 anonim válasza:
A balkezesek legtöbbször jobban rajzolnak, persze jobbkezesek közt is vannak jó rajzosok, de ott kevesebb. (és persze balkezesek között is vannak olyanok, akik borzalmasan rajzolnak, ismerek is olyat :P) Meg is mondom h miért: mivel a jobb agyfélteke felelős a művészi érzékért, és mivel a jobb agyfélteke irányítja a test bal felét, a bal agyfélteke pedig értelemszerűen a jobb felét, ezért a balkezesek nagy általánosságban jobban rajzolnak. Egyébként, ha valakit érdekel, a bal agyfélteke objektív, racionális, és agyunk ezen része felelős a logikus gondolkodásért. A jobb agyfélteke felelős a művészi dolgokért. Muzikális, lényegre törő, úgymond "egészben látja a világot". Továbbá a jobb agyfélteke felelős a non-verbális kommunikációért. Kreatív emberek, azok, akiknek erősebb a jobb agyféltekéjük, de ezek az emberek nem feltétlenül csak balkezesek lehetnek. Az én édesanyám például jobbkezes és mégis olyan muzikális, olykor szinte eggyé válik a zenével. Egyszóval nagyon művész ember. A családom jórésze viszont inkább a racionális, logikusan gondolkodók "csoportjába" tartozik. Egyébként én sem gondolom magam valami nagy művésznek, bár hangszeren játszom, és el tudok rajzolgatni, olyan átlagos módon de semmi több. Remélem, h tudtam segíteni ;)
2015. febr. 21. 12:09
 20/20 anonim válasza:

Istenem, ennyi tájékozatlan embert!

Miért gondoljátok azt, hogy a rajzolási tehetség nem függ össze a balkezességgel?

Köztudott tény (legalábbis eddig azt hittem), hogy a balkezesek a jobb agyféltekéjüket használják nagyobb arányban, a jobbkezesek pedig a balt.

Mivel a jobb agyfélteke a kreativitást és az egyéb művészi készségeket mozgatja meg, ezért a balkezesek nagyobb valószínűséggel rajzolnak jól, kreatívabbak, mint a jobbkezesek, mivel a bal agyfélteke a tudományos, gondolkodó képességet "funkcionálja".

Asszem ennyit akartam mondnani.

15/L, tájékozott, balkezes

2016. aug. 11. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!