Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Uri Geller kanálhajlítgatása...

Uri Geller kanálhajlítgatása valóság, vagy ügyes szemfényvesztés?

Figyelt kérdés
Régen ment a Kiválasztott című műsor a TV2-n, biztos emlékeztek rá, ott olyanokat csinált, hogy az ujja formáját belenyomta a kanál domborulatába, ilyen hogy lehetséges élő adásban? Ennyire erős ujjai lennének, vagy tényleg tud valamit a csávó?

2014. jan. 17. 21:13
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Bűvésztrükk.
2014. jan. 17. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Ügyes szemfényvesztés pedig régen a rajongója voltam akartam indulni annó A kiválasztott című műsorban kegyetlen sors... [link]
2014. jan. 17. 21:33
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Trükk. Olvasd el a szkeptikus blogon, vagy máshol.
2014. jan. 17. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Még csak ügyesnek sem lehet nevezni. Tipikus kókler...
2014. jan. 17. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Már a 70-es években leleplezték a trükkjeit, de nem lett semmi következménye, mert az emberek hinni akartak benne.

Néhány éve ő is beismerte, hogy nincs természetfeletti képessége, csak illuzionista.

2014. jan. 17. 21:53
 6/8 anonim ***** válasza:
67%

Régebben láttam a youtube-on egy videót, amiben több trükkjét is leleplezték.

Amikor először láttam Dynamo-t, már majdnem elkezdtem elhinni, hogy tényleg varázsol (na jó, nem, de ő azért jobb trükköket csinál mint Uri).

2014. jan. 18. 16:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Carlson 1973-ban meghívta Gellert The Tonight Show című műsorbába. A felvétel előtt felkérte James Randit, segítsen megakadályozni bármiféle csalást. A NOVA televízió 1993-as Secrets of the Psychics című műsorban Randi a következőket nyilatkozta:

„Arra kértek, akadályozzak meg mindenféle trükközést. Azt mondtam [a műsor készítőinek], hogy használják a saját kellékeiket, és ne engedjék se Gellert, se bármelyik emberét ezek közelébe sem.”

– James Randi,

Secrets of the Psychics, 1993[53]

A show során Geller hosszú próbálkozás után sem volt képes végrehajtani mutatványait. Később arra hivatkozott, más mentalisták blokkolták képességeit.

Geller a televíziós felvétel egyes részleteiből készített klipet a DMCA-ra hivatkozva jogi úton igyekezett eltávolíttatni a YouTube-ról, sikertelenül.

2014. nov. 28. 12:15
 8/8 anonim válasza:
100%
hát nem tudom mi az igazság, de mikor a műsor lement, volt Győrben, az egyik könyvesboltban dedikálás... barátnőmmel nagyon bírtuk a műsort, persze elmentünk, ráadásul az elsők között voltunk mikor megérkezett. Otthoni, mindennap használt kanalat vittem neki, de olyant amit apám két karral is csak nehezen tudott meghajlítani. Mondom, ha nem akarja meghajlítani, akkor le is szerepelt :D Ma sem hiszem el, de a szemem előtt hajlította el a tvben látott módszerrel, tényleg ott simogatta a kanál szárát és nagyon szépen be is hajlott... :O ott történt a szemem láttára,fél méterre tőlem, ugyanazt a kanalat kaptam vissza :O most is ott pihen a dedikált kanál a szekrényemen :D nem tudom, hogy hogyan csinálta, de engem meggyőzött :D ha kókler is minden tiszteletem az övé, mesterien csinálja :D
2017. jan. 29. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!