Uri Geller kanálhajlítgatása valóság, vagy ügyes szemfényvesztés?
Már a 70-es években leleplezték a trükkjeit, de nem lett semmi következménye, mert az emberek hinni akartak benne.
Néhány éve ő is beismerte, hogy nincs természetfeletti képessége, csak illuzionista.
Régebben láttam a youtube-on egy videót, amiben több trükkjét is leleplezték.
Amikor először láttam Dynamo-t, már majdnem elkezdtem elhinni, hogy tényleg varázsol (na jó, nem, de ő azért jobb trükköket csinál mint Uri).
Carlson 1973-ban meghívta Gellert The Tonight Show című műsorbába. A felvétel előtt felkérte James Randit, segítsen megakadályozni bármiféle csalást. A NOVA televízió 1993-as Secrets of the Psychics című műsorban Randi a következőket nyilatkozta:
„Arra kértek, akadályozzak meg mindenféle trükközést. Azt mondtam [a műsor készítőinek], hogy használják a saját kellékeiket, és ne engedjék se Gellert, se bármelyik emberét ezek közelébe sem.”
– James Randi,
Secrets of the Psychics, 1993[53]
A show során Geller hosszú próbálkozás után sem volt képes végrehajtani mutatványait. Később arra hivatkozott, más mentalisták blokkolták képességeit.
Geller a televíziós felvétel egyes részleteiből készített klipet a DMCA-ra hivatkozva jogi úton igyekezett eltávolíttatni a YouTube-ról, sikertelenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!