Hogyan tudnám teljesen felfedezni a képességem? :O
Lehet, hogy elítéltek, vagy kamunak hiszitek, amit most mondok, de tényleg így van. Van egy fa a házam előtt, ami már nagyon régóta kötődik hozzám. Szoros kapcsolat a miénk, rengetegszer jártam oda, ha szomorú voltam. Itt találtam magam biztonságban, itt éreztem, hogy teljes vagyok. Itt találkoztam a mostani barátommal is.
A lényeg az, hogy valamiért érzem, hogy mit gondol a fa. Lehet, hogy marhaság, de tényleg. Ha felülök rá, akkor megérzem, ha nincs jól, vagy esetleg bántották (belekarcoltak, levágták az ágait). Például egy nap ültem a szobámban, és furcsa érzésem támadt, mintha szólna nekem a fa. És akkor kinéztem az ablakon, és láttam, hogy tépkedik a leveleit, és verik le a diót róla. És ez már sokszor megtörtént.
És ez miért lehetett? Tényleg lehet ilyen, hogy olvasom a gondolatát, vagy csak véletlen egybeesés?
Így van azzal is, hogy bármilyen előjel nélkül meg tudom mondani, hogy mikor fog esni az eső, mikor fog meghalni a halam. És mindkettő közel olyan pontos volt, még időjárás jelentést sem néztem, ablakon se pillantottam ki.
Egy fa, hogyan beszélhetne hozzád? A növényeknek nincsen különleges képességük.
Neked sincs különleges képességed, csak együtt érzel a növénnyel. Tudom, hogy fura, pont egy fával, aminek idegrendszere sincs, hogy megérezze a fájdalmat, de ez van.
Már nagyon régóta tudják, hogy mérhető a növények félelme, vagy jóérzése. Laboratóriumban mérték ki (sajna, elfelejtettem, hogy, de rákereshetsz), hogy túz közelítésére vagy komoly zenére mérhető valamiket produkálnak a növények.
Én eléggé kertbarát vagyok, nincs ilyen kapcsolatom egyik növényemmel sem, de el tudom neked hinni.
Lehet, hogy nekem is meg kellene próbálni nyitnom feléjük :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!