Ehhez mit szóltok? Agykapacitásról egy video
van ebben vmi, aki próbált már 4-5 kávét egyszerre meginni, az utána elég furán érezte magát...
olyan mintha kitárulna egy új világ előtted, értenél vagy sejtenél nagy összefüggéseket, amiket mások csak összeesküvéselméleteknek neveznek.
a gondolataid egy irányba mennek, amerre akarod, olyan érzés, mintha mindent megtudnál csinálni...
csak az a baj, ahogy múlik a koffein hatása úgy csökken ez az érzés is.
Csatlakozom a 3-4-5-ödik válaszolókhoz. Ez a 10%-mítosz egy nagyon-nagyon bárgyú kamu, amit egyszerűen meg lehet cáfolni (ajánlom a Wiki-linket)
Albert Einsteinhez pedig, akármit is idéztek tőle, ennek az egésznek semmi köze. Nem kell minden baromságot szegény Einstein bácsira fogni.
Ignoramus
nem értem miért kell állandóan a megfogható agytérfogat százalékára gondolni .... szerintem a rossz fordításból ered a félre értés
saját értelmezésem szerint a képességek 10 % -ra utal
egyszerűbb példával
- ha 2 km / h -val futsz de tudnál 4 km / h -val is futni akkor a futási kepésséged 50 % -at használod
- így hat ha hatékonyabb módszereket tálász a tanulásra .. . mint pl. egy adott tanagyag rész 100x -ri újra olvasása és ezzel legalább felére csökkenteted a tanulási időd az akkor mar új adottságok kihasználását jelenti ami eddig is ott volt csak eddig más módszert használtál
U.I. szerintem elemezni kéne kicsit a dolgot mielőtt startból elvetjük ...
Prometheus
#7-8: a mítosz konkrétan úgy szól, hogy az agyad 90 (vagy 98)%-a kihasználatlan, tehát gyakorlatilag inaktív.
De ha a saját értelmezésedet szeretnéd promótálni, akkor természetesen megteheted, de vonultass fel érveket, adatokat, forrásokat annak alátámasztására.
-mivel köztudott hogy az agy különböző részei különböző agy területek felelősek ezért a fizikai értelemben vett "műfogható" 2% szerintem hülyeség
-de viszont az igaz , hogy egyszerre egy időben csak bizonyos részei aktívabbak az agynak , tevékenységtől függően ... ( de a legtöbb MRI kép amiket tudományos filmekben láttam nagyobb területet fednek le mint 2% )
- de amitől még egy területen aktivitás van nem jelenti azt , hogy arról a területről miden neuron aktív és csak annyi aktív amennyi a feladat megoldáshoz szükséges ... a természet nem pazarol
- de viszont a tudatunk elég lassú az agy számítási kapacitásához képest, olyan mintha Windows 3,1 futna egy szuperszámítógépen ... ezzel arra próbálok rámutatni, hogy egyszerre mennyi neuront használunk a a tudatunkhoz tehát egy gondolathoz ami jelenleg a fejünkben van ahhoz képest amennyink van ....
a legtöbb ember egyszerre 5-10 információ egységet késes eszben tartani ... vagyis ha hirtelen elédbe tesznek mondjuk egy 7 jegyű számot akkor valószínűleg azonnal elmondod milyen számot láttál de ha mondjuk 14 számjegy van akkor már nem valószínű... ( de ha csoportosítod őket 2-es vagy 3 as csoportokban akkor igen )
na szóval akkor hol is a gond ?
-mint fizikailag mint tudat szinten maradnak kihasználatlan részek ha nem megfelelően kezelsz egy problémát ... mer ha több mindent akarsz megjegyezni ahhoz fizikailag is kell hely de viszont kell tudd , hogyan tudod véghezvinni ...
ez az utolsó számos dolog bárki által elvégezhető otthon,
ez szerintem egy használható kiinduló érv a gondolat menetemhez .....
udv.
Prometheus
u.i. amiért nem érted amiről beszélek , és nem fogod fel hogy ezzel , hogyan értek egyet vagy cáfolom a videót meg nem kell lepontozni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!