Mennyire hisztek és mit gondoltok a telepátiáròl?
Létezhet, bizonyos esetekben.
Van egy könyvem amiben a témát kutató tudósok írják le a tapasztalataikat.
Ha két ember között szoros érzelmi kapcsolat van, akkor megérezhetik, ha történik valami a másikkal, vagy azt, hogy az illető éppen rágondol. De ez nem állandó, rendszeres dolog. Ahogy az sem működik, hogy a másik cselekedetét befolyásolni tuja.
Arra még nem jöttek rá, hogy a telepátia miért és hogyan jön létre. Mesterségesen nem lehet előidézni.
Szerintem 50% (ez nyilván a legértéktelenebb válasz). Biztos, hogy rengeteg dolgot akartak már telepátiával magyarázni, pedig semmi közük nem volt hozzá, az is biztos, hogy rengeteg kisérlettel bizonyitották - úgymond - a nem-létezését - viszont az is igaz, hogy voltak sikeres kisérletek is. Ezen kivül: az élő szervezetről, mint komplex egészről, szánalmasan keveset tudunk.
Úgy hogy épitő jellegű válaszom: zudja a jófene, én személy szerint inkább hiszek valami efféle jelenség létezésében.
A „gondolatolvasás” (telepátia) HUMBUG! Az Agykontroll pedig ÜZLETI FOGÁSBA GÖNGYÖLT HUMBUG, semmi több!
Az — állítólagos — telepaták (azok, akik állítólag képesek a gondolatolvasásra), arra a BIZTOS alapra építenek, miszerint: AZ EMBERI POPULÁCIÓ CCA. 85%-A CSAK TELJESSÉGGEL SEMATIKUS, EGYSZERŰ dolgokról képes „gondolkodni” — ha és egyáltalán képes az értelmes és kreatív gondolkodásra!... (A politikusok is ere alapoznak. Ezért van az, hogy a tömegek évezredek óta FOLYAMATOSAN MEG VANNAK „VEZETVE”! Ez folyik nálunk is, nagyjából úgy 1 000 év óta…)
Amikor a „telepata” úgymond felkér egy embert, gondoljon valamire, aztán ő (mármint a „telepata”) majd megmondja, mi volt az, akkor az emberek lehangoló többsége ilyenkor a „művész” ruhája színére, vagy a saját hajszínére (esetleg a saját bugyija színére...), meg ilyesfajta baromságokra gondol. Én nem mondom, hogy ezek mind könnyen kitalálható dolgok, de mert a „telepata” TUDJA, hogy az emberek legtöbbje komplett idiótának mutatkozik, ha VALÓDI gondolkodást várnak tőle, ezért ő már a pályafutása elejétől ilyen (típusos) gondolkodásra „edz”, vagyis megfelelő edzőpartnerekkel már jó előre felkészül, és ha netán téved, akkor kimagyarázza magát, mondjuk olyasmivel, hogy a „gondolkodó” nem koncentrált eléggé (sic!), ezért zavaros a kép, amit a „művész” lát, tehát ismét megkéri a baldóvert, hogy most aztán tényleg gondolkodjon „rendesen”, ám a delikvensnek az — értelemszerűen — nem megy…, ígyhát a „művész” az esetek cca. 85%-ában sikerrel képes gondolatot „olvasni”…
Én A TOTÁLIS ŐRÜLETBE tudnék kergetni egy ú.n. „telepatát”, az tuti! MÉG A KÖZELÉBE SEM TUDNA KERÜLNI annak, amire én gondolnék a „kísérletben”!… Úgy lejáratnám a szerencsétlent, hogy beadná a kivándorlási kérelmét az Antarktiszra…
(Ja, mellékesen egy hippper-szuppper-órrriás-nagy agykontrollost is total-full-maximum-overdrive mód' meg tudnék hülyíteni!... Lebőgetném őt is, percek alatt!)
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!