Hogy vezessem le a feszültséget anélkül, hogy kimennék és szétvernék valamit?
Valami oknál fogva az utóbbi napokban nem ismerek magamra, borzalmasan ideges vagyok, könnyen dühbe jövök és ilyenkor legszívesebben csak törnék zúznék... Miközben most ezt írom is legszívesebben a falhoz csapnám a laptopot.
Erre van valami agykontrollos okosság? 21 éves vagyok ha ez számít valamit..
Vidd le az üvegeket a szelektív szemétbe!
Mielőtt bedobod a konténerbe, gondolj arra, hogy minden haragod, dühöd ott van az üvegben, majd egy jó lendülettel vágd bele, hadd szóljon! Ahogy hangosan ripityára törik, úgy oldódik a feszültség.
Ez a legkörnyezettudatosabb módszer!
tökéletes :)
Ezekkel a módszerekkel az a gond, hogy csak a problémát kezelik, az okát nem oldják meg. Fel kell tenned magadnak a kérdést: Honnan származik ez a sok feszültség? A válasz benned van, csak te tudod. Amíg nem változtatsz a kiváltó okon, miből gondolod, hogy az eredmény változna? Ha a feszültség okozóját nem tudod kiiktatni az életedből, akkor pedig a hozzá való viszonyodon kell változtatni.
Illetve van egy egyszerű kis módszer, bár ez még a kezdeti stádiumban használatos:
Érintsd össze domináns kezed hüvelyk- és mutatóujját. Tedd fel a kérdést: Mi a baj?
Miután megvan a válasz, hüvelykujjadat tedd át középsőujjadra. Tedd fel a kérdést: Tudsz rajta változtatni?
A választól függetlenül léphetsz tovább a gyűrűsujjra. Újabb kérdés: Hát akkor? Ha a problémán tudsz változtatni, akkor nincs is gond. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor nincs ok az idegeskedésre, elvégre az irányítás nem a te kezedben van (de lásd fentebb!).
Végül mosolyodj el, érintsd össze hüvelyk- és kisujjad és mondd azt: Na ugye!
Bugyutának tűnhet a módszer, de minél inkább beleéled magad, és komolyan veszed, annál hatásosabb lesz.
Szerintem az is jó módszer lenne,ha egytől tízig számolnál:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Nyugodt vagyok\Nincs semmi baj.Ha nem segít ismételgesd egy ideig.Esetleg segíthet,egy lazítógyakorlat is.Azért gondold végig,hogy lehet tényleg túl stresszes életet élsz.Próbálj meg néha kikapcsolódni,csinálj valami olyat,amibn kedved leled.Lehet,hogy jó lenne egy bokszzsák,hogy kipüföld a napi feszültséget.:D
Sok sikert!;)
KIABÁLJ!!!!
Lehet olyan helyet találni, ahol nem zavarsz senkit, és kiüvöltheted magadból.
Ismerek egy srácot, aki majdnem minden nap egy elhagyatottabb utcán teszi ezt ahol, csak építkezések vannak a közelben, meg a suli. Először nagyon félelmetesnek tűnt, mert teli torokból üvölt. Csak áll és ordít, sokszor órákon át. Egyszer olyan feszült lettem tőle, hogy összeszedtem minden bátorságomat és odamentem megkérdezni mit kiabál, mert nem tudok tőle tanulni.
Vigyorogva válaszolta, hogy ő így vezeti le a feszültséget. És meg kell mondjam nagyon sikeresen, mert amikor nem üvölt, mindig fülig ér a szája, roppant mosolygós ember!
Azóta ha látom már messziről üvöltök neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!