Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Egyetértetek velem abban,...

Egyetértetek velem abban, hogy a jövőben soksok betegségre gyógyszer helyett inkább egy profi pszichológus kellene?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint sokminden az agyban dől el, nem véletlen vannak a stresszes és depressziós betegségek. Úgy látom hazánkban a legtöbb ember igen borúlátó, pesszimista, és a jó dolgok felett hajlamos elsuhanni. Bár megoldható lenne, hogy sokkal inkább csak a jó dolgokra koncentráljunk, és persze ebben a média szerepe is fontos lenne. Nem a sok rosszat, politikát, gyilkosságokat sulykolnák az emberekbe, hanem néha valami kellemeset is. Szerintem pl. sokkal kevesebb ember nyúlna az alkoholhoz is.
2013. ápr. 12. 14:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akkor félreértettem, azt hittem, erre volt a reakció:

" a lelki gondokra tényleg jó a pszichológus,de megnézném azt hogy pl egy daganatot eltávolít "

2013. ápr. 14. 20:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Az agyturkászat ugyanúgy nem mindenható, mint a gyógyszerek.

Az, hogy most az egyikről szerinted a másikra kellene átcsoportosítani a figyelmet... régebben még pont azt hitték, hogy majd a technika, a modern orvostudomány fog itt megoldani minden problémát. Szóval világkép kérdése.

2013. ápr. 14. 20:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Gyógyszerek vs. pszichiátria.

A kettő lényegében nem is különbözik: betegségként igyekszik kezelni egy esetleg más tőről fakadó problémát.

(Amit a kérdező felsorolt, az is inkább kultúra kérdése lenne. Kilátástalanság, politika, gyilkosságok, rossz médiaízlés más országokban is van, mégis közülük épp mi vagyunk az egyik sereghajtó nép ha pesszimizmusról van szó.)

2013. ápr. 14. 20:18
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyébként szerintem is van összefüggés a hétköznapi értelemben vett betegségek és a világlátás között, de ez ugyanúgy féligazság, mint hogy mindent gyógyszerekkel kell kezelni.

Másrészt pedig nem gyógyítani kellene az embereket (akár testileg, akár lelkileg), hanem megelőzni a gondot. Néha még az optimizmus is kevés.

2013. ápr. 14. 20:20
 15/17 anonim ***** válasza:
Persze, ennek egy egész, működő rendszernek kéne lennie, aminek csak egy szelet lehet a pszichológia.
2013. ápr. 14. 23:49
 16/17 anonim ***** válasza:
*szelete
2013. ápr. 14. 23:50
 17/17 anonim ***** válasza:
lélekgyógyászat.
2013. ápr. 16. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!