Egyetértetek velem abban, hogy a jövőben soksok betegségre gyógyszer helyett inkább egy profi pszichológus kellene?
Akkor félreértettem, azt hittem, erre volt a reakció:
" a lelki gondokra tényleg jó a pszichológus,de megnézném azt hogy pl egy daganatot eltávolít "
Az agyturkászat ugyanúgy nem mindenható, mint a gyógyszerek.
Az, hogy most az egyikről szerinted a másikra kellene átcsoportosítani a figyelmet... régebben még pont azt hitték, hogy majd a technika, a modern orvostudomány fog itt megoldani minden problémát. Szóval világkép kérdése.
Gyógyszerek vs. pszichiátria.
A kettő lényegében nem is különbözik: betegségként igyekszik kezelni egy esetleg más tőről fakadó problémát.
(Amit a kérdező felsorolt, az is inkább kultúra kérdése lenne. Kilátástalanság, politika, gyilkosságok, rossz médiaízlés más országokban is van, mégis közülük épp mi vagyunk az egyik sereghajtó nép ha pesszimizmusról van szó.)
Egyébként szerintem is van összefüggés a hétköznapi értelemben vett betegségek és a világlátás között, de ez ugyanúgy féligazság, mint hogy mindent gyógyszerekkel kell kezelni.
Másrészt pedig nem gyógyítani kellene az embereket (akár testileg, akár lelkileg), hanem megelőzni a gondot. Néha még az optimizmus is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!