Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Egyetértetek velem abban,...

Egyetértetek velem abban, hogy a jövőben soksok betegségre gyógyszer helyett inkább egy profi pszichológus kellene?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint sokminden az agyban dől el, nem véletlen vannak a stresszes és depressziós betegségek. Úgy látom hazánkban a legtöbb ember igen borúlátó, pesszimista, és a jó dolgok felett hajlamos elsuhanni. Bár megoldható lenne, hogy sokkal inkább csak a jó dolgokra koncentráljunk, és persze ebben a média szerepe is fontos lenne. Nem a sok rosszat, politikát, gyilkosságokat sulykolnák az emberekbe, hanem néha valami kellemeset is. Szerintem pl. sokkal kevesebb ember nyúlna az alkoholhoz is.
2013. ápr. 12. 14:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Még inkább igazi sámánok.
2013. ápr. 12. 14:27
 2/17 anonim ***** válasza:
33%
a lelki gondokra tényleg jó a pszichológus,de megnézném azt hogy pl egy daganatot eltávolít
2013. ápr. 12. 20:44
 3/17 anonim ***** válasza:
61%
Igen, de fontos különbség, hogy ez nem közvetlenül a betegségeket gyógyítaná, hanem az azokat kiváltó okokat szüntetné meg.
2013. ápr. 12. 23:41
 4/17 anonim ***** válasza:
Abszolút nem.Így is már-már nagy befolyásuk hatalom van a kezükben, így is elég embernek az életét irányítják úgy, ahogy kedvük szottyan.
2013. ápr. 13. 10:02
 5/17 anonim ***** válasza:
Brandon Bays - Belső utazás c. könyvében leírja, hogy tüntette el kosárlabda méretű daganatát az általa kifejlesztett technikával, amivel múltbéli traumákat és érzelmi problémákat lehet feldolgozni. Én amúgy nem vagyok a végletek híve, szerintem a nyugati orvolás és az agykontrollos témák egymással kéz a kézben működnek jól, bár az tény, hogy utóbbi eléggé alulértékelt a többség által.
2013. ápr. 13. 23:36
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem csak a jövőben, most is igen sok esetben ez kellene. Vagy legalábbis jobb lenne, mint mindenféle szerekkel tömnie magát az embernek. Mert a legtöbb gyógyszer eleve csak tüneti kezelést nyújt, de a problémát - amely sok esetben lelki eredetű, és egy pszichológus segíthetne - nem szünteti meg.
2013. ápr. 13. 23:53
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

" Igen, de fontos különbség, hogy ez nem közvetlenül a betegségeket gyógyítaná, hanem az azokat kiváltó okokat szüntetné meg. "

Demagóg.

Akkor szüntesse meg a pszichológus az alultápláltságot, a kórokozókat, a környezetszennyezést, vagy a káros sugárzást.

2013. ápr. 14. 12:28
 8/17 A kérdező kommentje:
a felsorolásodban feltüntetett szempontjaidban bármelyikben eredményes lehet ha jobb immunrendszerrel, és ellenálló-képességgel rendelkezik az ember. Az viszont igenis befolyásolható.
2013. ápr. 14. 13:13
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

#7: Nem így értettem. Arra gondoltam, hogy a kérdező által felvázolt dolgok nem konkrétan a betegségeket gyógyítják, hanem segíthetnek bizonyos betegségek elkerülésében.

Egy szóval sem mondtam, hogy a pszichológia megeteti az éhezőket vagy megszünteti a sugárzást, és nem is gondolom így.

2013. ápr. 14. 13:18
 10/17 A kérdező kommentje:
pontosan. de ez összehasonlítás, úgyhogy ezeket szerintem gyógyszerek sem orvosolják... tehát értelmetlen ilyen példákat előhozni
2013. ápr. 14. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!