Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogy érjem el h ne legyek...

Hogy érjem el h ne legyek lusta? H több kedvem legyen megcsinálni dolgokat. Pl lecke :D

Figyelt kérdés
2013. ápr. 11. 14:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Tűzz ki magadnak apró célokat, határidővel. Pl. 10-kor előszedem a füzetet és megnézem mi a lecke. Ha odáig eljutsz, akkor 11-ig megcsinálok egyet belőlük. Stb.
2013. ápr. 11. 14:32
 2/16 anonim válasza:
100%
Ne akarj egyszerre nagy anyagot, aktívan koncentrálni kb 20-25 percig tudunk. Kb ekkora adagokban oszd be a leckét, figyelj, hogy teljesíthető legyen. Jó módszer, ha leírod szépen a beosztást és amivel kész vagy kihúzhatod, vagy kipipálhatod, így látod, hogy haladsz, van egy rendszer és ez ösztönöz. És persze jutalmazd magad. Pl. ne rágcsálj, iszogass tanulás közben, hanem az elején "beszéld meg magaddal", hogy ha letelt a 25 perc (vagy amennyit beosztottál), akkor kimehetsz a konyhába és megeheted a sütidet (vagy bármit amit szeretnél) 5-10 perc szünetként). Köv. pihenőre megint mást találj ki. Pl. kimehetsz 10 percre a kutyádhoz. Néhány ilyen rövidke pihenővel felváltott tanulás után iktass be egy hosszabbat, amikor mondjuk elmehetsz biciklizni, vagy esetleg megnéznél egy sorozatot. Utána, ha van még tanulnivalód, kezdheted megint a 25 perc tanulás, 5-10 perc szünet körforgást. A lényeg, hogy Te osztod be az idődet, de amit elterveztél, ahhoz tartsd magad, így sikerélményed lesz.
2013. ápr. 11. 14:46
 3/16 anonim ***** válasza:
Én 27 vagyok és én is lusta vagyok munka téren. Nekem is segìthetek :)
2013. ápr. 11. 14:58
 4/16 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, és nekem bejött: igyál kávét!
2013. ápr. 11. 15:01
 5/16 anonim ***** válasza:
Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, amik igazán érdekelnek. Ezzel feltöltődsz, és utána már mondhatod magadnak, hogy "oké, akkor most csinálok nemszeretem dolgokat, és utána folytatom a nekem kedveseket". De azzal is érdemes megpróbálkoznod, hogy keresel kihívást a leckeírásban, és így élvezetes(ebb)é teszed. Ha van kedved, olvasd el Csíkszentmihályi Mihály Flow című könyvét, ami arról szól, hogy érjük el ezt: [link]
2013. ápr. 11. 15:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, az olyan hülyeségeket, hogy "első a tanulás, aztán jöhet a szórakozás", felejtsd el. Az autóba is előbb tankolunk, aztán furikázunk vele.
2013. ápr. 11. 15:16
 7/16 anonim ***** válasza:

6-os jól mondja!

Bár azzal meg az a gond, hogy kikapcsolódás után a fenének sincs kedve már a kötelező dolgokra! :D

A lustaságra sem sok gyógyszer van!

2013. ápr. 11. 16:03
 8/16 A kérdező kommentje:
kössz mindenkinek :) és nem szeretem a kávét
2013. ápr. 11. 20:28
 9/16 anonim ***** válasza:
akkor zum beispiel: koffein tabletta
2013. ápr. 12. 00:07
 10/16 anonim ***** válasza:
65%
Miért lenne jó egy alapvetően lelki problémára egy vegyi élénkítőszer? Oké, hogy javítja a koncentrációs képességet, de kedvet nem csinál. Viszont vannak káros hatásai is, tehát én semmiképpen nem javaslom.
2013. ápr. 12. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!