Amikor álmodom, akkor hogyan jöjjek rá, hogy csak álmodom?
A tenyér általában működik.
Ha megnézed a tenyered és valami nem stimmel, akkor álmodsz.
A tükrök, órák, távolságok szintén nem szoktak stimmelni.
De az én módszerem elég tuti:
Ha képes vagyok repülni, álom.
Ha nem vagyok képes, nem álom.
Itt most az a lényeg hogy hogyan lehet tudatra ébredni az álomban. Ébren könnyü megmondani mi a valóság...
Speciel nekem nincs trükköm. Akkor tudok tudatossan álmodni ha nemsokára felébredek, vagy vissza alszom, de rémàlmoknál a legtutibb mivel ilyenkor az agy amúgy is aktív hozzá. Elég az ha egyszerűen nem akarod megcsinálni azt amit amúgy álmodban gondolkodás nélkül megtennél.
pl valami bele akar húzni egy mély és sötét verembe. Nem tudod hogy mi húz vagy mi vár lent de az a bizonyos borzongás végig fut a hátadon...ha ennél a résznél sikerül valami egészen váratlan vagy lehetetlen dolgot csinálnod már valószínűleg öntudatra fogsz ébredni. Na akkor kezdődik a móka. Mint a mátrixban. :-)
Az álmot az ébrenléttől egy nagyon fontos képesség választja el: a kritika képessége.
Minden ésszerűtlen dolgot elfogadsz álmodban.
Az álmodás felismerése éppen ezért nagyon nehéz dolog, mert pont az a képességed hiányzik, ami felhívná a figyelmedet a valószerűtlen dolgokra.
Sok gyakorlással még is elsajátítható.
Nemértitek sokan a kérdést . Nem azt kérdezi hogy most álmodik el hanem hogy álmában hogy jöjjön rá hogy most alszik.
Szerintem ez nem megoldható ,véletlenül talán sikerül valamit érezned de nem fog úgy tudatosulni mint ha ébrenlennél.
Én egyszer kétszer éreztem ilyet álmomban vagyis hogy tudtam ez nem a valóság de akkor sem tudatosult ,csak ez egy érzet volt ami úgymond megnyugtatott.
Az eset pl amikor álmomban úgy akartam leleplezni magam hogy egy hirdetést olvastam a falon és akárhogy szenvedtem vele nem nagyon tudtam elolvasni ,mivel álmodban nem tudsz olvasni vagy számolni. Itt az olvasásnál ez eszembejutott és direkt kényszerítettem magam hogy olvasd olvasd , ezután talán pont ezért már olyan állapotba kerültem hogy félig felébredtem és már tudtam hogy alszom ezért nem tudom elolvasni a szöveget és érdekes módon ahogy kinyitottam a szemem pár mp re rá már csak egy szó halvány töredékére emlékeztem a több soros szövegből.
De igazából sztem nem lehet technikával sem öntudatra ébreszteni magad anélkül hogy felébrednél .
Ezt onnan tudom hogy én pl álmomban rettentően tériszonyos vagyok szabályosan rettegek egy kis emelkedő tetején ,ezt már rég tudom ,mégis mai napig rettegek álmomban és előjönnek ilyen helyzetek anélkül hogy bármit tudnék tenni ellene vagy az agy tudatos része nem képes hozzáférni az álombéli eseményekhez.
Az álom nem egy irányított tudatállapot , ez a különbség a meditációval mert ott lehet irányítani magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!