Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Amikor vizsgázni mentek,...

Amikor vizsgázni mentek, hogyan programozzátok azt, hogy azt a tételt húzzátok, amelyiket szeretnétek?

Figyelt kérdés

Elképzelitek, hogy annak a tételnek valami különleges ismertetőjele van? Vagy pl. hogy az a papír fényesebben csillog?

Csütörtökön lesz egy vizsgám, amire ma kezdek készülni, úgyhogy jó lesz, ha a 42 tételből 21-et kidolgozok és memorizálok.

Nem végeztem tanfolyamot, viszont sokat olvastam már a technikákról meg a sikertörténetekről szóló oldalt is elkezdtem rendszeresen látogatni. Igazából nem is olyan rég futottam rá az agykontrollra, mindössze olyan 1-2 hete.

De ha olyan jó dolog ez az agykontroll, gondoltam, mért ne könnyíthetném meg vele az életem, úgyhogy tegnap óta elalvás előtt és felkelés után, amikor egyébként is alfaszerű állapotban van az agyunk, ha jól olvastam, elkezdtem álmodozni és szuggerálni magamban, hogy márpedig nekem csütörtökön sikerülni fog a vizsgám.

Elkepzelem, hogy a megtanult tetelek közül húzom ki valamelyiket, leülok, kidolgozom a tételt, es minden azonnal eszembe jut. Elkepzelem, hogy a tanarnő nem szakít félbe, hanem végighallgat és leosztályoz. És elképzelem az indexemet is, amint azt a tanarnő atnyújtja, miutan beleírja a kívánt jegyem.

Ez így mind jó és szép, viszont azon mindig fennakadok, hogy hogyan képzeljem el, hogy a 42 tételből pont olyat húzok ki, amelyiket meg is tanultam.

Jól csinálom szerintetek? Kérlek javítsatok ki, ha nem!

2013. jan. 21. 10:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Még akkor is, ha rosszul csinálom, legalább a pozitív hozzáállás csak ér valamit, nem?

És kérlek, ne nevessetek ki meg ne hordjatok le mindennek, elég kezdő vagyok, láthatjátok...

2013. jan. 21. 10:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mázli kérdése. Én érettségire mentem úgy, hogy fele tételre jutott időm, felébe bele sem szagoltam. Úgy lehettem tehát jeles, mint ahogy megbukhattam volna. És az Ég, Isten, Sors...megsegített, mindenből olyat húztam, amit átvettem. Megdicsértek, pedig én tudom, hogy milyen hiányos felkészültséggel mentem. A fősulikon már nem mertem kockáztatni. Mindent átvettem, tehát bármit húzhattam, persze nem mindet azonos mélységgel. Egyszer hallottam egy nőciről. Egy autó volt a nyeremény. Minden este maga elé képzelte a piros autót, ahogy száll ki belőle, hajtogatta, hogy ez csak az övé lehet. És megnyerte. Én ebben nem hiszek. Inkább tanulj, amennyit lehet, a Sors is azt támogatja, akit érdemes!
2013. jan. 21. 10:38
 3/11 anonim ***** válasza:

én anno pár évszázada úgy államvizsgáztam, hogy csak 1 (azaz egy db) tételt tanultam meg ... kihúztam, és a vizsgabizottság elnökének kedvenc témája volt, mint kiderült ... úgy eldumáltuk az időt, hogy csak azt kérdezte: a többit is így tudja? (merthogy elég szép köteg papírt vittem ki magammal a feleléshez az asztalra, csak nem húztam szét őket, így nem látszott, hogy üresek) ... szóval az államvizsgán sok tárgyból egy tárgy egy kérdésével is lehet 5-öst elérni :)

bár sosem ajánlottam a gyerekeimnek a módszert :)

szóval csak higgyél a dologban, aztán vagy bejön, vagy nem

2013. jan. 21. 10:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig a hozzám legközelebb lévőt húztam, és ez általában be is jött :)

A másik módszer meg a puskázás! Írjál puskát abból is, amit nem tudsz megtanulni :)

2013. jan. 21. 11:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha agykontrollal meg ilyesmikkel befolyásolni tudod magad és segíteni tudsz magadnak, az jó, de attól még a húzás akkor is a véletlen dolga. Varázsolhatsz akármennyit, hogy melyik lapot húzd ki, akkor sem lehet (sajnos) tudni, hogy melyik lap melyik tételt rejti.

Egyébként a 42-ből 21 nem rossz arány, fifty-fifty, a legjobb, amit tehetsz, hogy magabiztosan bemész és bizakodsz.

2013. jan. 21. 11:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Én érettséginél voltam így. Mindegyik tantárgyból tudtam az első 10 tételt, magyarból, nagy mázlim volt így a 4 es feleletet simán elértem. Idegen nyelvből (angol) Arra nem is készültem annyira mert alapból tudtam már mindent még amikor felkészültünk rá az meglett 99% ra:) A történelemnél már volt egy kis bökkenő, ott csak az első 10 tételt tudtam, de a többit is azért tanulgattam, és még az érettségi előtt mondta a tanár hogy középről balra 11-20 ig vannak aztán fordítva, Én meg egyértelműen azon az oldalon húztam ahol az 1-10 ig voltak a tételek összekeverve, azt még nem mondtam hogy a 6 os tétel volt az amit egyáltalán nem tanultam meg csak nagyon röviden tudtam volna visszamondani. És szerencsémre sikerült kihúznom azt a tételt amit a legjobban tudtam.

5 perc alatt elmondtam csak a felét de a leg lényegesebben a vizsgaelnök is történelem tanár ő csak nézett nem nagyon tudott belém kötni. A végén már mondták hogy jó látják hogy tudom a dolgot, feltettek még egy kérdést kíváncsiságból, arra is jól válaszoltam aztán ennyi:).

2013. jan. 21. 11:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit szoktam "programozni", hogy jó tételt húzzak/ a vizsgám sikeres legyen. Általában be szokott jönni, igaz, én tanultam is mindig amennyit tudtam.
2013. jan. 21. 11:35
 8/11 anonim ***** válasza:

Hm, nem is tudtam, hogy ezt agykontrollosok is csinálják...

Nekem szokásommá vált egy "játék", mikor "kiesős" műsorok voltak a tv-ben, például X-faktor, meg hasonlók,, akkor a végén, mikor jött a döntés, ki marad játékban, a kieső feje felett mindig fekete foltot véltem látni,és egyszer sem tévedett a megérzésem.Még nem jutott eszembe, hogy ezt más dolgokban is kipróbáljam, de lehet, hogy nem ártana.Nos lehet, hogy jó ötlet lenne hasonlóval eljátszanod az érettségin, végül is, ezzel nem vesztesz semmit, esetleg nyersz.Szerintem olyasmit képzelj apapírok fölé, amit az ösztönöd súg, nálam a "fekete folt" teljesen spontán jött.Legelső próbálkozásomnál azt mondtam, "látni akarok valami jelet a kiesőnél" és ez jött....

2013. jan. 21. 11:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,amire te gondolsz az még mindig a vonzás törvénye és nem az agykontroll,az agykontrollal csak magadat fejlesztheted,a "bevonzáshoz" ahogy a nevében is benne van a vonzás törvényét kell alkalmaznod

ha érdekkel a kettő közti különbség és a működésünk írj privátban

2013. jan. 21. 12:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Tanulj rá. Ilyen egyszerű. Minek ezt túlbonyolítani? Vagy azt hiszed, hogy ezt meg tudod úszni?
2013. jan. 21. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!