Az lehetséges hogy ha nagyon erősen gondolok valakire az érezni fogja? És hogyha rám gondolnak én is érezhetem?
A lényeg a kölcsönös lelki kapcsolaton van.Például nekem volt már olyan,hogy hívott a tesóm telefonon,de nem hallottam,viszont néhány perc múlva eszembe jutott,hogy vajon hol lehet a telefonom.Párommal is sokszor van úgy,hogy már a kezünkben van a telefon,mikor a másik hív rajta.
A kérdésedre a válasz:Ha csak te érzel így a másik iránt,az kevés.
Szerintem, igen. Bár nem az a lényeg, (sőt, nem arról van szó!), hogy "nagyon erősen gondolok",
hanem teljes lélekből fakadó képzeletei kép..
Saját tapasztalatomban több ilyen van. Az lehet mögötte- szerintem-, hogy a lélek végtelen, a testi mivoltunk csak, ami lehatárolt.
A régiek, a bölcsek tudtak erről. Hérakleitosz:
„A lélek határait – mehetsz, és meg nem találod, bejárj bár minden utat, mélysége akkora.”
„ψυχῇ πείρατα ἰὼν οὐκ ἂν ἐξεύροιο, πᾶσαν ἐπιπορευόμενος ὁδόν· οὕτω βαθὺν λόγον ἔχει.”
Azonkívül a művészetekben is megfogalmazódott ez. Pl.:
Nó színház -Zeami mester ír arról, hogy a színész 1/10-részét játssza el, de legyen benne ott a jéghegy többi része. Ha ez egy jól kidolgozott képzeleti kép(!) -akkor a nézők ezt a (láthatatlan, anyagtalan) részt venni fogják. És ez, ami igazán a művészi hatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!