Valóban képes lehet majd az ember a jővőben ha az agykapacitása és a szellemi szinte jóvalmagassabb lesz a fajunknak akkor képes lehet e arra hogy a puszta akaratával a testét a halál pillanatába tiszta energiává alakítsa?
Ez nem csak filmekbe volt márn a tudosok is spekulálnak ilyesmin és állítőlag a mendemondák szerint egy régi Tibeti szerzetes elérte ezt hogy a teste energiává alakult de ő egész életét a halálra való felkészülésnek szentelte igaz lehet ez?
Személy szerint én bizar dolognak tartom
18as
miből gondolod, hogy a "ezósok"(nem az ezo-tv naiv emberekre kell gondolni) elítélik a tudományt?
én is utálom ezt a szót ,hogy ezotéria, mivel elsőre az jut eszébe az embernek, hogy hülyeség az egész, "jaj menj már"
de ez pusztán azért van mert nem érdekli, méghozzá azért nem érdekli mert nem veszi komolyan, hogy lehet bármi valóság alapja
de ha csak simán statisztikailag nézzük a spiritualitásban jártas embereket, akkor is arra jutunk, hogy rengeteg ilyen ember tapasztal olyan furcsaságokat, amiket nem tudsz megmagyarázni
jó vegyünk egy példát, pl telekinézis, számodra nem létezik, de amint látnál egy embert aki a szemed láttára csinálja meg, akkor arra mit mondasz, hát, hogy biztos kamu..mert nem hiszel benne, magad meg nem fogod megtapasztalni, éppen azért mert nem hiszel benne és itt meg is akad a folyamat..kamunak elkönyvelve, az élet megy tovább és éljen a materializmus
"miből gondolod, hogy a "ezósok"(nem az ezo-tv naiv emberekre kell gondolni) elítélik a tudományt?"
Onnan, hogy nem veszik a fáradságot a tudomány területéről magyarázatot keresni. Mi több, ha valaki megteszi helyettük ezt a szívességet, élből elutasítják a választ. Ezzel szemben előszeretettel hivatkoznak természettudományos eredményekre, és nagy tudósokra, hogy az elméleteiket alátámasszák.
"de ha csak simán statisztikailag nézzük a spiritualitásban jártas embereket, [...]"
Mutass nekem statisztikát. Azon kívül, hogy beírom a gugliba, hogy "paranormal", és kidob 147 millió találatot. Youtube-on 2 milliót.
"[...] akkor is arra jutunk, hogy rengeteg ilyen ember tapasztal olyan furcsaságokat, amiket nem tudsz megmagyarázni"
Rengeteg ember tapasztal furcsaságokat, amiket Ő NEM TUD megmagyarázni, és jobb híján azt mondja, hogy természetfeletti. Van olyan is egyébként, amire én sem tudok biztos választ adni, de ez az én tudásom hiányát bizonyítja, nem azt, hogy létezik a paranormalitás.
"[...] de amint látnál egy embert aki a szemed láttára csinálja meg, akkor arra mit mondasz, hát, hogy biztos kamu [...]"
Valószínüleg a legelső reakcióm ez lenne, de ha tényleg lehetséges lenne a dolog, akkor nem esne nehezemre elfogadni a tévedésemet. Vajon egy ezós hajlandó lenne elfogadni, hogy őt csapták be végig?
Alig várom azt az embert, aki bizonyítja nekem a paranormalitás létezését, de valahogy nem akar felbukkanni. Sejtelmem sincs, hogy miért. :S
"[...] mert nem hiszel benne, magad meg nem fogod megtapasztalni, éppen azért mert nem hiszel benne és itt meg is akad a folyamat [...]"
Ohh... Az igazságnak nincs szüksége arra, hogy higgyenek benne.
"[...] kamunak elkönyvelve, az élet megy tovább és éljen a materializmus"
Nem vagyok materialista. Ezzel a mondattal pedig neked is megvan a sztereotípia-mesterhármasod a szkeptikusokkal szemben. (Oké, elismerem, nekem is megvolt az ezósokkal szemben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!