Van olyan, akinek segített a transzcendentális meditáció? Vagy az agykontroll?
Az Agykontrolt szűkebb látókörűnek tartom, mivel konkrét célokra fókuszáltat és nem arra, hogy hogyan legyünk az Egész része, hogyan kerüljünk egységbe magunkkal és a világgal. Szerintem ha ez meg van, akkor úgyis útunkba kerülnek azok a dolgok amikre szükségünk van.
A Transzcendentális Meditációt magam 4 éve gyakorlom, de szerintem fontos, hogy semmiképpen sem misztikus irányból közelítsük meg, hanem inkább tudományos irányból. A szanszkrit nyelvű mantrák rezgései, információ tartalma direktben hat, stimulálja az agyalapi mirigyet,és az agyat 7-13 Hz-es rezgéshullámú tartományba viszi le. Ez egyrészt regeneratív hatású az idegrendszerre, másrészt lehetőségünk nyílik közelebb kerülni a születési alap karakterünkhöz, vagyis eltávolodni az eredendő személyiságünket deformáló hatásoktól.
Ebben az állapotban a mantrák után felidézett szútrák olyan egyetemes alap értékeket közvetítenek, amik felfedezhetőek a Buddhista filozófiában is, de úgy hiszem a világ Egészének alapértékei. Természetesen nem kell Buddhistának lenni a TM-hez, én sem vagyok az. :)
Természetesen ez sem csodaszer, de valóban, mind orvosilag, mind statisztikailag bizonyítottan hatékony.
Saját tapasztalatomból azt tudom elmondani, hogy mióta meditálok sokkal jobban átlátom és megértem a körülöttem levő világot, sokkal inkább működik és segít a mindennapi életemben a valódi intuicióm.
Fontos, hogy bármilyen technikát, bármilyen körülmények között tanuljunk, gyakoroljunk is, az az Életet támogassa, nem lehet félelemkeltő, összezavaró, szabadságunkat korlátozó.
Jó meditálást!
A meditáció nem istennel egyesülés. Mekkora hülyeség ez??? honnan szedted?
Mi akarsz te lenni? Avatar? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!