Agykontrollosok! A segítségetekre lenne szükségem! Kétségbe vagyok esve a szüleim miatt, tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Az lenne a nagy problémám, hogy a szüleim egyre inkább csak arra tudnak gondolni, hogy egyre kevesebb a pénz, egyre több a számla és ez már fokozatosan mutatkozik az életben is. Egyre kevesebb a pénzük, a számlák azonban nem fogynak, viszont ők nem tudnak változtatni a gondolkodásmódjukon mondván, hogy "azt kell mondani, ami van". Én próbáltam már őket más belátásra fordítani, hogy ne így gondolkozzanak, de sikertelenül. Állandóan erre kell felkelnem, hogy a számlák így meg úgy meg amúgy, a pénz meg semmi, beiskolázásra is kell és így tovább.
Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy megváltoztassam a gondolkodásmódjukat? Hogyan tudnék tenni valamit annak érdekében, hogy "bevonzzam a pénzt a légkörünkbe" annak ellenére, hogy ők sejtenének bármit is, viszont a negatív gondolkodásmódjukat kizárjam ebből a légkörből, mégis a végeredmény pozitív legyen? Mert igazából ez a gondolkodásmód juttatott minket most oda, ahol úgy nagyjából vagyunk..
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Egy 18 éves srác.
Na ja, a gondolatuk, meg a teremtő erejük..
Az a baj, hogy ha a gondolatoknak tényleg teremtő erejük lenne, akkor embertelen rémségek szaladgálnának a Földön, és mindenkinek az ajtajáig vinnék a sült galambot, mert olyan ember nincs, aki nem gondol, vagy kíván magának jót...
A pozitív gondolatok nagyon sokat számítanak abban, hogy az ember a talpán maradjon, és ne csüggedjen el, de semmiféle hatással nincsenek a rajtad kívül eső valóságon...
" Mert igazából ez a gondolkodásmód juttatott minket most oda, ahol úgy nagyjából vagyunk.. "
Komolyan, a szüleid negatív gondolkodása juttatott titeket anyagilag szűkös helyzetbe?
Nem lehet, hogy inkább az emelkedő árak?
Nem lehet, hogy inkább a túl sok, vagy nagyon megdrágult hitelek?
Negatív gondolatoktól nem leszel csóró...
Nagyon szépen köszönöm az ÉRTELMES kommenteket. Az olyanoknak, akik nem végeztek agykontrollt, vagy nem is hisznek egyáltalán az ilyesmiben, azokat meg sajnálni tudom.
Egyre jobban! :)
Szia Kérdező!
Igazad van!
Én az Agykontrollt nem szeretem túlságosan, mert sok benne a homályos pont, például "Mások gondolatainak megváltoztatása", szerintem ehhez nincs jogunk, de ezt hagyjuk, mert nem ez volt a kérdés.
Igazad van, abban, amit írsz!
Ez nem is bevonzás, és semmi ezoterikus dolog, hanem simán egy MINTA!
És ez pszichológia.
Az az ember, akinek az a minta van a fejében, hogy ő szegény, és nyomorog, azt fogja megvalósítani az életében.
Akinek pedig az a mintája, hogy lehet jól élni, az pedig azt fogja megvalósítani, egyszerűen azért, mert okosan fog gazdálkodni, megkeresi a jó lehetőségeket, jól osztja be a pénzt.
A saját példámat tudom mondani: apa és anya elváltak.
Sem anyám, sem apám nem keresett soha túl jól, átlagosan kerestek, tök átlag család voltunk.
Apám a "pozitív" ember, aki jó értelemben nyugodt, és inkább "tejbetök", anyám az, akire, bármennyire is szeretem, de egy szó illik: idegbeteg.
Állandóan cirkuszolt a pénzen, mint a szüleid.
És volt, amikor jobban keresett, mint apám, akinek új felesége lett, aki otthon dolgozott, és alig keresett valamit, és lett két testvérem is, gyerektartást is fizetett, úgyhogy neki sem volt több pénze, DE POZITÍVAN gondolkodott, és mindig jobban élt, mint mi.
Anya bármennyit keresett, el is költötte tök hülye dolgokra, állandóan sírt-rítt, közben folyt a keze közül a pénz.
Rosszul osztotta be, ez volt a mintája, hogy ő szegény, és az is lett.
A mai napig ez van, ebből ő nem enged, hogy ő szegény, pedig nem az, de így áll hozzá, és hogy-hogy nem, mindig anyagi problémái vannak.
Egyszerűen így van "bekötve", ahogy a nagyanyám is ilyen volt, és a testvérei is ilyenek.
A jó lehetőségek mellett elmegy, tévedhetetlenül a legsz.arabb munkát választja ki, kölcsönad, amit aztán nem kap vissza, és még sorolhatnám...
Egy rossz program van a fejében, hogy ő szegény, és az is marad.
Bármennyi pénzt is adok neki, most, hogy már dolgozom, és nem lakom otthon, az tuti, hogy két hét múlva nincs belőle.
Állandó anyagi káoszban létezik.
Na, de naponta többször elmondja ám a szegénységét, annak, aki éppen arra jár, megerősíti ezt a mintát, és ez már így is marad.
Olvass utána ennek a dolognak, ha gondolod, akkor írj privátban, és többet is tudok mondani erről, ill. mondok könyveket, pszichológusoktól, amik segíthetnek neked.
Nem éppen ezoterikus magyarázata van a dolognak, de jó helyen keresgélsz, hogy a hozzáállásukkal van a baj!
Főleg azért foglalkozz ezzel, hogy nehogy te is megismételd ezt a mintát a későbbiekben, mert sajnos van rá esély.
A családi minta és nevelés nagyon erős, észre sem veszed, és azt csinálod, amit a szüleid.
Ez is saját tapasztalat, sajnos.
Aki meg azt írta, hogy "Költs kevesebbet, mint keresel", nagyon igaza volt!
Nagyon okos és egyszerű gondolat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!