Kezdő vagyok a dolgot illetően, de ma megpróbáltam meditálni kicsit. Számomra inkább idegességet hozott, mondhatjuk az is, hogy felzaklatott. Azért lehet, mert megijedek a meditációs állapottól?
Ha tényleg meditálni akarsz, keress valamilyen spirituális csoportot, vagy vezetőt
Ilyet hol lelhetek?
Amúgy milyen érzés mélyen lenni? mi érez olyankor az ember?
Kérdező először is mennyi idős vagy? Aztán mi a túrónak akarsz meditálni? Harmadszor nem szabad minden baromságot elhinni. Negyedszer főleg nem a hindu az amerikás és egyéb guruk zagyvalékát!
az egész egy nagyon nagy hazugság. Egy duma Guruk agy mentek szélhámosok az összes EZO barommal. Értelmes tanfolyamok? Nekik akik adják a sódert, mert bevételük keresetük van belőle.
Még az a jó hogy eddig csak idegességet okozott Neked. Mert okozhat elmebejt is egy idő után. Nem véletlen, hogy a Ganges partján sorban ülnek az elmebetegek -- akik lassan ide is becsorognak mint téveszméssé vált magyarok!
Először is kérdező ismerd meg önmagad. A testedet a lelkedet, minden porcikádnak lüktetését. -- ehhez nem kell se zene se meditáció. Csak csend és kényelmes fekvés.
Keresd meg; MI tulajdonképpen a lelked az első blogban megtalálod
( [link]
19. f. A két csodálatos lelkünk.
( [link]
69.f.Gyógyulni a Lelkünk segítségével.
Tanuld meg érezni azt, hogy élsz, érezni minden porcikádat és szeretni önmagadat, a testedet a lelkedet.
Ne pedig mindenféle keleti baromságot gyakorolj, mert azoktól legfeljebb elmeosztályon köthetsz ki-- de még ott se annyit bezártak mostanság-- szóval aki beleőrül a hindu baromságokba az valahol a kukák világánál köthet ki a mi hazánkban. Bár Ganges helyett van Tisza és Duna partunk-- csak télen kissé hideg.
Kedves mami!
Azok a keleti baromságok több ezer éves gyakorlatok és igencsak jól beválnak már egy ideje az embereknek.Többek között az emberi lélek és anatómia ismerete is ezekkel a "keleti halandzsákkal" kedődött.Ha ennyire okos vagy, ne tagadd meg a gyökereket.
Másodsorban pedig sorban a 6. kérdésnél botlok beléd, ahogy a blogodat futtatod. Nem unod? Mert sok értelmes és konkrét mondanivalója nincs ám(megnéztem tüzetesen), az ömlengésen és okoskodáson kívül.Mellesleg pedig mindenhol kötekedsz mindenkivel.
A kérdezőnek: A meditáció csak Rólad és az elmédről-lelkedről szól.Valószínúleg sok kimondatlan dolgod van, magad előtt is, ne erőltesd. Csak próbáld meg élvezni a halk zenét és a nyugodt békét, de ne legyenek konkrét elvárásaid, vagy céljaid.Pont erről szól, hogy a törekvéseket el kell engedned.Ennél többről nem kell szólnia még a Te esetedben.:)
Előttem beíró
A keleti filozófiák közül csak a kínai az ami élet közeli a hindu halandzsa és téveszme. Ők soha nem határozták meg a lélek szót azt se tudták hogy mi is az ha tudták volna akkor nem akarták volna egy felnőtt holt lelkét belegyömöszölni egy parányi újszülött testébe -a reinkarnációs marhaságukkal.
Vagy is ne adj olyan tanácsot amivel nem vagy tisztába-- ajánlom térj be egy könyvtárba és olvass el mindent a hinduk hitelméleteivel kapcsolatban és az ehhez fűződő marhaságaikat is megtalálhatod.
volt szerencsém nem oly régen meghallgatni is tőlük egy lét-konferencia előadásukon amit a hazai szektájuk tartott. mit jelent ahalál és mi várható utána...Amely azt igazolta hogy ma se tudják mi a lélek épp úgy gyömöszölte a felnőtt lelket az újszülöttbe egy ábrán magyarázva -amikor beszóltam hogy akkor mi a halál-- csak hebegett habogott ennyit az ajánlatodról hindukkal kapcsolatban.
Arról pedig nem tehetek hogy Te nem érted a blogomat-- szerencsére sokan értik és olvassák és visszatérnek.
az egyik blogomat épp az előbb néztem majd nem 500 an olvasták és 800 körül töltötték le a másikat 300 körül olvasták és 4-500 oldalt töltöttek le.
Legalábbis gondolom az egészségre vonatkozó tanácsaimat. S inkább hallgasson a kérdező egy magyar XXI szd -intenziv növér tanácsaira mint egy hindu ókori babona ökörségre.
Mégha a kínai teo filozófiát-t ajánlottad volna finom testmozgásaival-- akkor egy szót se szóltam volna- az legalább élet közeli és nincs benne babonaság.
Kedves mami!
Az a büdös nagy helyzet, hogy intenzív nővér létedre még olvasni sem tudsz. Szó nem volt hindukról. Bár említhettem volna őket. Nem a vallásról volt szó, és hogy ki miben hisz(lásd újjászületés,totál magánügy, szerintem te se sértsd meg), hanem a több ezer éves ALAPOK pocskondiázásáról(pl jóga...a legtöbb mai nyújtás mozgás alapja, mellesleg a hinduk ismerték az egész keringési és nyirokrendszert, és az anatómiát, perzsák, arabok,kínaiak stb)Valamint nem a mai hindukról beszéltem, ma nem tudom mit csinálnak. Levered a szezont a fazonnal. Maradj a tárgynál és hozz fel intelligens, témába vágó érveket, és elsősorban a kérdezőnek próbálj meg segíteni.
Mami...nem csodálom hogy bekattantál, ha intenzíves nővér vagy....
MEDITÁCIÓRÓL volt szó. Nem okoskodásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!