Hogyan tudok tökéletes relaxációt produkálni?
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnék lemenni alfa állapotba?
Nekem soha nem jön össze, hiába próbálom, vagy elalszok, vagy semmi.
Szeretnék nagyon..
Hogy csináljam, vagy hogy a hatékony?
Valaki, aki jártas, és sikerült neki írjon!
És,ha lehet ne tanfolyamokat írjon senki, meg ilyeneket.
Itthon szeretném, egyedül megtanulni.
A saját példámat írom le. Én az ún. hullapózban tudom elérni ezt az állapotot. A lényege hogy szilárd talajra fekszel háton, mindenedet ellazítva. Ne riasszon el a jógi maszlag amit esetleg olvashatsz erről. A lényeg, hogy ebben a helyzetben a tested minden izma el tud lazulni, és a gondolataid is le tudnak állni. Ez maga a relaxáció. Ne légy türelmetlen, és ne erőltesd, viszont szánj rá időt.
Nem bonyolult, leírásnak ennyi is elég: ***** (41. oldal). A légzéssel is kár bajlódni, egyszerűen csak terülj ki mint egy hulla.
Sok sikert!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Köszönöm.
Egyébként mindig elalszok,az a baj.
Én eléggé szkeptikus vagyok mindenben ami ezotéria és nem is tudom pontosan milyen az az alfa állapot, de időről időre előfordul velem hogy reggel nem ébredek fel teljesen hanem megrekedek valahol félúton alvás és ébrenlét között. (szerintem csak pár percre)
Álmodok de mégis én irányítom, tudatomnál vagyok és sok szempontból olyan mintha csak gondolkoznék. Viszont nem vagyok ébren mert nem tudatosul bennem hogy egy ágyban fekszek és nem érzek semmit, ha elfeküdtem a kezem azt csak akkor veszem észre amikor ebből az állapotból kizökkentem, az álmosság is akkor jön elő és az álmaimat is akkor felejtem el. Leginkább az szokott történni hogy egy álmot egy az egyben folytatok, de minden úgy történik benne ahogy én akarom, ami gyanús lesz, és előbb utóbb tudatosul bennem hogy álmodok, amitől felébredek.
Nem egy nagy misztikum ez az éber alvás csak felmerült bennem hogy esetleg ilyesmi az alfa állapot amibe ti le akartok menni?
Ilyen nagyon ritkán történik velem.
De egész jó érzés szokott lenni.
Egyébként alfa állapot alatt azt értettem, hogy kizárni az egész külvilágot, és semmire nem gondolni,meg a test is pihenne. (nem gondolsz semmire, nem érzed a végtagjaid, csak fekszel, mint egy tárgy.)
Azt hittem dimenzió kapukat akartok megnyitni, spirituális szinten visszaverni a reptoid inváziót ,felemelkedni meg hasonlók. :D
De ha nem akkor meg mi értelme van? :P
A test kétlem hogy gyorsabban regenerálódik mint alvás közben és az hogy szellemileg mennyire vagy kimerült szerintem szintén visszavezethető biológiai dolgokra, nem pedig ilyen spirituális cucc ami a testünktől függetlenül működik.
"Van egy másik, mókás és egyszerű módja a meditációnak. Sétálj el egyedül egy magas fűvel borított mezőre, ahol csak egymagad vagy technika és emberi építmények nélkül, s senki sincs körülötted. Sétálj amíg nem találsz egy szép árnyalatú fát, például egy folyó partján. Ülj magadban a fa alatt. Pihenj és élvezd a hűvös szellőt, a közelben csobogó víz hangját. Szívd fel elméddel az Anyatermészet összes hangját, a madarak csiviteléseit, a szél suhogását... mindent. Csak ülj ott, amíg úgy gondolod, és élvezd a különleges hely békéjét, mert ez lesz az a hely ezentúl ahova minden alkalommal visszatérsz majd, amikor meditálni szeretnél. Most békében vagy önmagaddal. Mert ezen a helyen nincsenek gondok, senki se bánt, s senki sem mondja meg neked, hogy mit csinálj. Te és a Természet eggyé váltok. Érdemes itt maradni sokáig. Egy idő után, amikor készen állsz visszatérni az életbe óvatosan nyisd ki a szemed, majd egyszerűen csak kelj fel a fa alól és sétálj vissza az odafelé vezető úton a magas füvön keresztül, amíg haza nem érsz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!