Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mi a véleményetek a Hoponopono...

Mi a véleményetek a Hoponopono nevű hawaii módszerről? Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2011. dec. 31. 11:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Az agykontroll, esettanulmányok fórumról idéznék egy kérdést és a rá ott írt választ. Most olvastam és talán előző hozzászólásom témájához egy vélemény, illetve hasonló a kérdés.. Idézem:

a kérdező:

"az a kérdésem, hogy az AK szerint programozni kell, a hoponopo szerint nem kell mást tenni "csupán" szeretni, megbocsájtani, és a többi kialakul... vagy én értek valamit félre? ???

mindenesetre nekem nagyon tecc a meditáció, megbocsájtásra kiválóan bejön..."

válasz:

"Kedves Szultana!

Teljesen jól érted! A két módszer nem mond ellent egymásnak. Egy másik módszer, ami szintén tökéletes.

Ahogy mondod: amikor csak teheted, azaz 24 órán keresztül mantrázz magadban, ismételgesd az általad leírt mondatokat. De elegendő az is, ha csak a szeretlek szót ismétled folyamatosan.

Mindenki használja azt, ami neki a legjobban működik! De ne váltogasd, ne keverd, mert akkor megzavarod a tudatalattidat, és nem fogja tudni, mi az az irány, amit követnie kell. A ho’oponopono a 100 %-os felelősségvállalást vallja, az agykontrollban arra programozol, amit TE VÁLASZTASZ KI MAGADNAK. A ho’oponopono ezzel szemben MINDENT rábíz az Univerzumra/Istenre/Buddhára... Egy példa: amikor agykontrollal laborban gyógyítunk, beleavatkozunk egy folyamatba, amelynek a vége egyáltalán nem biztos, hogy a gyógyulás. Ugyanis az az adott betegség valamiért létrejött, valami kiváltotta - ezzel a részével ilyenkor nem foglalkozunk. De! A gyógyítás végén hozzátesszük, hogy történjen az, ami MINDENKI számára a legjobb. Ez az a mondat, ami tökéletes átvezetés az agykontroll és a ho’oponopono között. Ez utóbbival tehát nem gyógyítunk, hanem tisztítjuk a folyamatokat, a programokat és az emlékeket, amelyek a betegséghez elvezettek.

Kiadásra készen áll két könyv, amit Mabel Katztól, Ihaleakalá Hew Len akkreditált oktatójától fordítottam - bízom benne, hogy hamarosan a kezetekbe kerülhet. Ezekben mindenre választ kapunk. :)

Szeretettel.

Klára"

2012. jan. 17. 10:34
 12/14 Ver Onka válasza:
Szeretem és elfogadom a Hoponoponot! DE: Ha mindenki gyakorolná a saját vállását- az én esetemben a katolikus vallást - ugyanoda jutnánk, mint a a Hopon! Csakhogy! Nekünk embereknek sose jó, ami van, itt van, kaptál egy vallást születésedkor, ezt kéne gyakorolni! De Neked nekem az ismeretlen, messzi Hawai módszer kell! Hát legyen, legalább ez legyen! Minden vallás, minden egyéb ezoterikus módszer ide vezet. Vagyis a megbocsátáshoz, köszönethez, a bocsánatkéréséhez és a megbánáshoz.
2013. aug. 25. 07:48
 13/14 Tom Benko ***** válasza:
@Ver Onka: Addig egyetértek, hogy ugyanoda lehet jutni. De a megbocsátás szeretet miegyéb valahogy összeegyeztethetetlen a valós következményekkel.
2013. aug. 25. 11:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Ver Onka nevű felhasználó válasza:

Szeretem és elfogadom a Hoponoponot! DE: Ha mindenki gyakorolná a saját vállását- az én esetemben a katolikus vallást - ugyanoda jutnánk, mint a a Hopon! Csakhogy! Nekünk embereknek sose jó, ami van, itt van, kaptál egy vallást születésedkor, ezt kéne gyakorolni! De Neked nekem az ismeretlen, messzi Hawai módszer kell! Hát legyen, legalább ez legyen! Minden vallás, minden egyéb ezoterikus módszer ide vezet. Vagyis a megbocsátáshoz, köszönethez, a bocsánatkéréséhez és a megbánáshoz.

Hatalmasat tévedsz, ha azt hiszed hogy a vallás = Jézussal és Istennel...

A vallás egy emberekre erőltetett butaság. A vallás tehet arról hogy rengeteg embert lemészároltak! Nézz utána ha nem hiszed el!

Isten, sőt Jézus egyszer sem erőlteti magát rá az emberekre és a Biblia se írja hogy járjál templomba...

Az hogy én hiszek Istenben és Jézus Krisztusban, azt nem a templomba kell keresni és nem is a sarki fűszeresnél, hanem a te saját szívedben és gondolataidban!

Azzal sokra nem mész, hogy elmész vasárnap és adod a szépet, a többi napon meg ugyan úgy paráználkodsz...stb. akinek nem inge ne vegye magára.

2014. jún. 7. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!