Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hangot/zenét ki lehet valahogy...

Hangot/zenét ki lehet valahogyan hangosítani a fejben?

Figyelt kérdés
Azt hiszem a hang memóriám eléggé erős, nagyon tisztán vissza tudok idézni beszédhangot, zenét, filmben, játékban, stb. gondolatban. Kérdésem az lenne képes lehetek e valamilyen módon ezt kihangosítani bizonyos szinten, mintha tényleg szólna? Mert tényleg nagyon tisztán szól minden, és szebb lenne egy kicsit kihangosítva :) (Vizuális memóriám sajna gyenge, bár fordítva volna mindez).
2011. nov. 22. 23:11
 1/8 Tom Benko ***** válasza:
Elképzelheted, hogy hallod. Vagy ezt másnak is hallhatóvá akarod tenni?
2011. nov. 22. 23:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem úgy akarom, hogy más hallja (mivel olyant sztem nem lehetséges), csak azt, hogy amit én képzeletben hallok, azt legalább egy nagyon kicsit úgy halljam, mintha tényleg szólna. Értsd szó szerint, mintha a fülesedet nagyon halkra veszed, és úgy szól a zene, na erre vagyok kíváncsi, hogy legalább egy kicsit ki tudom e hangosítani. Én hallani hallom képzeletben tök tisztán, nagyon jó dolog, van hogy magától megszólal egy zene, mintha valaki random elindítana egyet, olykor nem is tudom lestoppolni :D
2011. nov. 22. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Énekelj!
2011. nov. 23. 01:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezen már én is gondolkodtam, hogy milyen jó lenne fejben zenét hallgatni :D Bár kicsit hülyének néznének a buszon, hogy csak úgy bólogatok :D

Amúgy szerintem nem felhangosítani kell, hanem a külvilágot lehalkítani. Vagy is kizárni, hogy jobban halljad a gondolatokat. A meditáció segít megtanulni hosszú ideig egy dologra koncentrálni és befelé figyelni. Olyan ez mint amikor elmélydve olvasol egy könyvet és külvilág zajai elsuhannak a füled mellett, s ahelyett, hogy tudatosítanád a zörejeket tovább olvasol mint ha csak a könyv létezne. A felidézett zenével is ezt kell csinálni, hogy csak arra koncentrálsz.

Mondjuk ez menet közben nem túl biztonságos, nem lenne jó ha elütnél egy autót :D

2011. nov. 23. 01:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Énekelni...na ez az amit sosem csinálnék szívből, függetlenül attól, hogy menne. De van néha, amikor megszólítanak, hogy mit dudorászok magamban, azt általában észre sem veszem, nekem nem feltűnő :D Az az érdekes, hogy sok évig azt hittem, ez mindenkinél normális jelenség, hogy hang erősebben, míg a kép sokkal gyengébben jelenik meg fejben, aztán valaki felvilágosított, hogy ez nem éppen így van.
2011. nov. 23. 03:38
 6/8 anonim ***** válasza:
nekem néha sikerül hogy ülök a buszon és mintha hallanám a zenét amit hallgatni szoktam.
2011. nov. 23. 10:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Ki lehet hangosítani, de nagyon kicsit, és ha csak teljes csend van. Én pl. az ágyban szoktam este, és úgy hallatszik, mintha távolról szólna valami hang.
2011. nov. 23. 12:37
 8/8 anonim válasza:

Mester Tomitól hallottam egy interjújában, hogy az az igazi zene, mikor elmerült állapotban, csak úgy intuitív módon hallgatod a fejedben fellépő dallamokat, és ehhez nem is kell zenésznek lenned. És ha jól tudom, a jobb agyféltekés zenélés tanfolyam is ezzel, vagy valami hasonlóval foglalkozik. Remélem segítettem!

Üdv.: Norbi

2011. dec. 3. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!