Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mit jelent, hogy "lemegyek...

Mit jelent, hogy "lemegyek alfába"?

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 17:52
1 2
 1/12 Attila1025 ***** válasza:
78%
Az agyad rezgésszámát lecsökkented.
2011. jún. 29. 17:59
 2/12 anonim válasza:
6%
meghülyülsz
2011. jún. 29. 18:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mély relaxációt. A kifejezés abból ered, hogy mikor ébren vagy és EEG-t raknak a fejedre, a domináns agyhullámaid az ún. béta-frekvencián mozognak. Az alfa-hullámok dominánsak, mikor már fáradt vagy, mindjárt elalszol. Ez nem azt jelenti, hogy csökkented a rezgésszámát az agyadnak, hanem, hogy más típusú műveletek vannak túlsúlyban.

Ebben már nem vagyok biztos, de nagyon valószínű, hogy amikor meditáló emberekről vezettek el EEG aktivitást, szintén az alfa-hullámok voltak dominánsak. Így ez a két fogalom egybeolvadt.

2011. jún. 30. 00:27
 4/12 anonim válasza:
94%

Az alvás és az ébrenlét közötti állapot, mikor már félig alszol, félig még ébren vagy. Ilyenkor szoktunk álmodni. Ezt nevezik szépen "elszenderedésnek". :)

De amikor elbambulsz, akkor is lehetsz alfa szinten, a tested nem érzékeled, elernyed és nem jár az agyad, csak úgy "vagy". (Az utóbbi csak szerintem.)

2011. jún. 30. 08:14
 5/12 A kérdező kommentje:
koszonom :)
2011. jún. 30. 17:08
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Ez a "lemegyek alfába" a José Silva féle Agykontroll kapcsán került a köztudatba. A lényege az, hogy tudatosan megy le az ember ebbe a félig alvó "alfa" állapotba, mert így az agy mindenféle okosságra képes. Írd be Google-ba azt, hogy "Agykontroll", ha többet szeretnél tudni a témáról...
2011. júl. 1. 11:32
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

Bocsi, találtam is egy jó leírást róla:

[link]

2011. júl. 1. 11:34
 8/12 anonim válasza:
87%
Ellazulsz, elalszol.
2011. júl. 3. 13:53
 9/12 anonim ***** válasza:
27%
Engem is érdekel a téma, szerintem ez egy jó oldal: [link]
2011. júl. 4. 13:06
 10/12 anonim válasza:
A "lemegyek Alfába" egyfajta relaxációs állapot. Megnyugszol kiszűröd a külső tényezőket csak a belsődre koncentrálsz. Én annak idején elvégeztem egy ilyen agykontroll tanfolyamot, még azt hiszem papírom is van róla :) Van egy olyan okosság is hogy pl ha este lefekszel aludni erősen koncentrálsz arra hogy mikor akarsz felkelni(mint egy "ébresztőóra") és reggel akkor ébredsz fel. Nálam működött mikor még jobban benne voltam ebben a dologban...
2011. júl. 6. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!