Mit jelent, hogy "lemegyek alfába"?
Mély relaxációt. A kifejezés abból ered, hogy mikor ébren vagy és EEG-t raknak a fejedre, a domináns agyhullámaid az ún. béta-frekvencián mozognak. Az alfa-hullámok dominánsak, mikor már fáradt vagy, mindjárt elalszol. Ez nem azt jelenti, hogy csökkented a rezgésszámát az agyadnak, hanem, hogy más típusú műveletek vannak túlsúlyban.
Ebben már nem vagyok biztos, de nagyon valószínű, hogy amikor meditáló emberekről vezettek el EEG aktivitást, szintén az alfa-hullámok voltak dominánsak. Így ez a két fogalom egybeolvadt.
Az alvás és az ébrenlét közötti állapot, mikor már félig alszol, félig még ébren vagy. Ilyenkor szoktunk álmodni. Ezt nevezik szépen "elszenderedésnek". :)
De amikor elbambulsz, akkor is lehetsz alfa szinten, a tested nem érzékeled, elernyed és nem jár az agyad, csak úgy "vagy". (Az utóbbi csak szerintem.)
Bocsi, találtam is egy jó leírást róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!