Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan vethetnek véget az...

Hogyan vethetnek véget az önszabotázsnak?

Figyelt kérdés

Többet szeretnék meditálni, meg spirituális témákban olvasni, de valahogy sosem jutok el odáig.

Amikor van is szabadidőm, azt vettem észre, hogy "elbarikádozom" magam elől.

Nem nagyon értem, hogy miért, mert az akarat megvan, az érdeklődés is,de megsem jön össze...

Hogy csináljam?

A "kelj fel, ülj le és kezdj neki" fajta egyszerű tanácsokat légyszi ne, ennyi magamtól is ment, és nem jött be a módszer. Ha működne, nem lenne kérdésem...

dec. 9. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Tervezd el hogy pl holnap mikor lesz mondjuk csak 5p-ed, és akkor arra az időre meditálsz. Aztán amikor odaérsz csak csináld végig. Ennyi. Később növelheted az időtartamot.
dec. 9. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
A meditáció egyébként pont az én az egó lebontásáról szól részben. Figyeld meg mert a saját egód térít el. Mindent kitalál hogy ne gyakorolj. Figyeld meg legközelebb milyen kifogásokkal jön elő. Csak láss rá, és ne hagyd magad ;)
dec. 9. 19:03
 3/10 Grimfox ***** válasza:
100%

Erőltetni felesleges. Nem tudsz odafigyelni, elkalandozol, hamar belefáradsz. Amikor motivációt érzel rá, akkor ne várj alkalmasabb pillanatra, hanem akkor csináld. Akkor meditálj, és akkor olvass. Idővel nem lesz gond, hogy épp nem érzel rá annyi motivációt, akkor is menni fog.

Persze az nem megy, ha épp munkában, vagy utazás közben jön rád a motiváció, de biztosan akadnak pillanatok, amikor otthon ér a dolog. Emellett hordhatod magadnál az épp olvasott könyvet, és amikor hirtelen kedved támad, olvashatod utazás közben, vagy ahol épp vagy. Ha elektronikus könyved van, a telefonodon is tudod olvasni.

A bibliát, upanisadokat, meg egy Zen buddhista könyvet például kizárólagosan a vécén olvastam. Ott volt idő rá :D

dec. 9. 19:04
 4/10 anonim ***** válasza:
45%

Nekem is ez van

A mocskos ego nem hagy meditálni

dec. 9. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:
31%

Mindig azt hárítod ami az egódnak veszélyes.

Ha alacsony a lélekrezgésed, amúgy se kívánod.

dec. 9. 23:28
 6/10 Gabi bácsi ***** válasza:
Tudat alatt nem hiszel benne.
tegnapelőtt 12:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Emiatt igazán ne add fel kérdező. Érted majd nyomja az egó hogy most ezért, most azért, aztán amazért. Ha megfigyeled eltűnik. Az egó nem szereti ha nyakon csípik. Számozd meg és mond neki köszi 1-es de most nem tudsz eltéríteni a célomtól. Aztán köszi 2-es de te sem, és így tovább... Vicces de működik.

Csak nehogy elhidd hogy nem egóval harcolsz az egó ellen ennyi. Csináld azt kész. Csak elhatározás és megszokás kérdése az egész.

Annyi még hogy jó azt is eltervezni mennyit meditálsz. Ha 5 percet állíts be ébresztőt és ha csak le nem szakad az ég csináld is végig (így erősítheted a kitartásod).

tegnapelőtt 12:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem a fantaziam ilyen

De jó lenne ez, de jó lenne az

Amikor meg neki indulok hogy megtegyem akkor meg semmi kedvem hozzá

Jobban szeretek fantazialni mint megtenni dolgokat

Valoszinu aze mert ott mindig úgy mukodik ahogy én akarom

tegnapelőtt 12:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Idővel az 1 óra is kiesik, mert hajlamos vagy annyira a pillanatban lenni, hogy elszáll az időérzéked. Már amikor gyakorlottabb vagy.
tegnapelőtt 15:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Én amúgy nem vagyok híve a formalitásnak, inkább hogy minőségileg a pillanatban legyek, bármit is csinálok. Bár nekem ez könnyebb mert ilyen orientációjú vagyok. Nem érdekel az egyenes gerinc, sem a lótuszülés, a tudatom a munkaeszközöm.
tegnapelőtt 15:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!