Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Szokott valaki meditálni?...

Szokott valaki meditálni? Meddig jutottatok? Hány percig szoktatok és milyen rendszerességgel? Erdekelne az is ki milyen módszerrel tudja lecsendesíteni az elméjét!

Figyelt kérdés

ápr. 15. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Régen csináltam, napi 10 percről indítottam és 30 ig tudtam emelni.

Kb 2 hónapig csináltam.

Kerestem a bennem levő "megfigyelőt" légzésfigyeléssel, aztán elkalandozásnál vissza a légzéshez.

Egy 🎩💩 az egész. Felesleges időpocsékolás.

ápr. 15. 20:17
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Sima bambulással szoktam bármikor ha van egy kis nyugalom. Nem tudom mennyit csinálom naponta.
ápr. 16. 05:38
 3/6 Senior Séf ***** válasza:
17%
Valamikor 30 éve, mikor bekerült az országba, még majdnem hittem is benne. Mindenesetre próbálkoztam, bőszen.
ápr. 16. 18:30
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Azota mar a kakifloradat nevelgeted. Most abban hiszel, mint a messiasban. :)
ápr. 16. 21:28
 5/6 Grimfox ***** válasza:
77%

Nem rendszeresen meditálok, csak amikor szükséges. Régóta próbálkoztam, de csak azután kezdtem sikerrel járni, hogy rájöttem, sok könyv, ami meditációról ír, kihagyja az előzetes relaxáció elsajátításának fontosságát. Szóval sokáig nem ment. Utána qigong ülő meditációt kezdtem használni, és úgy már működött.

Az, hogy ki meddig jut el, attól is függ, milyen meditációs irányzatot használ, és milyen céllal. A raja yoga meditációja pl teljesen mást céloz, mint az alap, és haladó qigong ülő meditációk.

Az elmét egyféle módon lehet lecsendesíteni. Rá kell szoktatni, hogy maradjon csendben. Ez nem egy technika, hanem sokféle lehetőség ugyanazzal a céllal. Figyelheted a légzésedet, szívverésedet, koncentrálhatsz egyetlen pontra a testeden, vagy a fejedben, de az is működik, hogy ha észreveszed, hogy egy gondolat elindult a fejedben, azonnal megállítod, és ezt az állapotot igyekszel minél tovább megtartani. Az elme hozzá fog szokni, hogy ebben az állapotban nem szükséges dolgoznia, és egyre kevesebb gondolatot meg érzést fog generálni, egyre ritkábban. Ha elégg begyakorlod ezeket, akkor az érzékszerveidből érkező ingereket is figyelmen kívül tudod majd hagyni, ami tovább csökkenti a belső tevékenységet. Ha észreveszed, hogy ez megy, és tudsz egyetlen pontra figyelni, akkor teljesen vissza tudsz vonulni az érzékszerveidtől. Én eddig jutottam, de a teljes visszavonulást nem értem el, mert ehhez azért folyamatos gyakorlás kellene. Csak csökkenteni tudom az érzékszerveimből érkező stimulust, így nem zavarnak a koncentrációban.

ápr. 16. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:
32%
Tudatos álmodás a legjobb meditáció
ápr. 17. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!