Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » A spermában tényleg erő van,...

A spermában tényleg erő van, és nem szabad, illetve nem tanácsos elveszíteni, így a maszturbáció sem jó, illetve tanácsos? Minden esetben?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=ksvaSnjPDLs

Olvastam, hogy több vallás szerint a maszturbáció, a megszakításos szex, anális szex, tehát a sperma elveszésével (nem a női testbe kerülésével) járó fajtái a szexnek nem ajánlottak, vagy akár tiltottak, mivel erőt tulajdonítanak neki, ami sok szempontból előnyös, építi az ember életét. A szerzetesek, illetve hasonló irányzatok számára pont ezért előírás a cölibátus. A buddhizmusról hallottam, hogy általánosan energiát tulajdonít neki, a taoizmusról, hogy csí-t, vagyis életerőt, és a hinduizmusban is vannak hasonló tanok. De nem csak a keleti vallásokról hallottam, hanem például a judaizmusról (kabbala), iszlámról (szúfizmus), kereszténységről (keresztény misztika, spiritualitás, illetve ezoterikus kereszténység), valamint filozófiai tanokról is.

Ha jól tudom, ez azért van így, mert a spermának eleve akkora energiája (ahogy a női méhnek is), hogy életet tud létrehozni.

Ezenkívül azt is hallottam, hogy például az önkielégítés az egót, az önzőséget erősíti, így például ebből a szempontból is vet fel problémákat.

Ez tényleg így van? Tényleg spirituálisan van benne valami? Van olyan módszer, amivel mégsem kellene lemondani például a maszturbációról, hanem lehetne úgy gyakorolni, hogy az előrevezető, jó, élvezetes legyen, ugyanakkor ne az egót erősítse? Ezt hogyan kell csinálni? Mert olyanról is hallottam, hogy lehet ezt így is csinálni itt, az interneten egy magyar nyelvű videóban. ( https://www.youtube.com/watch?v=UsXpSwcB7-s ) De olvastam, hogy régen voltak olyan irányzatok is, amelyek kimondottan teremtő erőt tulajdonítottak a maszturbációnak is.

Akkor most ezt hogy kellene helyesen értelmezni? Mi a helyes, illetve mi a helytelen?

2022. aug. 28. 16:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
14%
Én nem tudom de ha a barátnőm lenyeli nem látom rajta hogy erősebb lenne tőle bár elég erős testalkatú. Viszont engem egy picit letesz, de ennek inkább ő az okozója.
2022. aug. 29. 00:15
 12/22 anonim ***** válasza:
69%

A spermanak eleve nincs akkora energiaja, hogy onmagaban eletet tud letrehozni. Kell hozza egy erett petesejt is.

Azt hittem, tanitjak az altalanos iskolaban.

Szerintem kerd meg anyukadat vagy apukadat, hogy vilagositson fel az alapveto biologiai tenyekrol.

A vallast meg a colibatust hagyjuk. Ti meg sosem hallottatok a pedofil meg homoszex papokrol? Meg arrol, hogy minden apacazarda kozeleben (5 km-es korzetben) van egy kolostor is? A 80-as evekben Krakkoban egy apacazardaban kaptunk szallast, hat ne tudjatok meg, hogy hajnali otkor a hajnali kodben hany papocska szaladgalt lefele a lepcson.

Ha masztizas kozben sargarepat ragcsalsz, akkor nem fogsz megvakulni, akarmit is ir a kozepkori kodex. Miert, te lattal mar szemuveges vagy vak nyulat? Na latod. A sargarepa segit. 🤣🤣🤣

2022. aug. 29. 01:28
 13/22 anonim ***** válasza:
65%
semmi bajod nem lesz ha használod amit megtermelsz, azért van, a tested nem unalmában termeli.
2022. aug. 29. 06:57
 14/22 anonim ***** válasza:
64%
tudod hogy jön létre a magzat? a petesejt és a himivarsejt egyesülése után elkezdenek osztódni. ez kb az az erő amit bármelyik baktérium birtokol.
2022. aug. 29. 06:59
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Sőt: a mi sejtjeink is.

Most hoztak létre embriót nem ivar-, hanem testi sejtekből.

2022. aug. 29. 08:04
 16/22 anonim ***** válasza:
27%

Maszturbáció — hogyan küzdhetek a belső kényszer ellen?

„EZ A szenvedély erősen a hatalmába keríthet” — mondta egy fiatalember, aki több mint 15 éven át küszködött a maszturbációval. „Ugyanolyan szenvedéllyé válhat, mint bármelyik kábítószer vagy alkoholtartalmú ital fogyasztása.”

Pál apostol viszont nem engedte, hogy a vágyai keményen uralkodjanak felette. Ellenkezőleg, ezt írta: „Én azonban megsanyargatom a testemet [a hústest kívánságait] és rabszolgaként vezetem” (1Korinthus 9:27). Kemény volt önmagával szemben! Hasonló erőfeszítés bárkit képessé tesz arra, hogy felhagyjon a maszturbációval.

„Készítsétek fel elméteket tevékenységre”

Sokan azért maszturbálnak, hogy feloldják a feszültséget és aggodalmaskodást. Viszont a maszturbáció a problémára való reagálás gyerekes módja. (Vö. 1Korinthus 13:11.) Jobb azonban „gondolkodóképességet” felmutatni, és szembenézni magával a problémával (Példabeszédek 1:4). Amikor a problémák és a csalódások látszólag elborítanak, ’minden aggodalmatokat őreá [Istenre] vessétek’ (1Péter 5:6, 7).

Tegyük fel, véletlenül látsz vagy hallasz valamit, ami szexuálisan izgató. A Biblia ezt javasolja: „Készítsétek fel elméteket tevékenységre, teljesen őrizzétek meg józanságotokat” (1Péter 1:13). Törekedj a figyelmed más irányba terelni, és utasítsd el az erkölcstelen gondolatot. Az izgalom állapota hamarosan alábbhagy majd.

A rossz gondolatok elutasítása különösen olyankor nehéz, amikor valaki egyedül van éjszaka. Egy fiatal nő ezt tanácsolja: „A legjobb dolog, amit megtehetsz, mindjárt felkelni az ágyból, és elfoglalni magad valamilyen munkával, vagy talán enni valamit azért, hogy más dolgok felé tereld a gondolataid.” Igen, kényszerítsd magad arra, hogy ’csak amik tiszták, csak amik szeretetre méltók, csak amik jó hírűek, csak ami erényes és dicséretre méltó, azokról gondolkozzatok’ (Filippi 4:8).

Amikor nehezen tudsz elaludni, akkor igyekezz utánozni a hűséges Dávid királyt, aki ezt írta: „Rád [Istenre] emlékeztem, amikor nyugvóhelyemen rólad elmélkedtem, az éjszakai őrváltás idején” (Zsoltárok 63:6 [63:7, Károli]). Ha arra kényszeríted az elmédet, hogy Istenre és az ő tulajdonságaira összpontosítson, az gyakran segít majd megtörni a nyomasztó kényszert. Azonkívül az is segíthet, ha arra gondolsz, hogyan tekinti Isten ezt a tisztátalan szokást (Zsoltárok 97:10).

Tégy óvintézkedéseket!

„Okos az, aki súlyos csapást látva igyekszik elrejtőzni, a tapasztalatlanok azonban tovább mennek, és elszenvedik a büntetést” — írta az ihletett bölcs ember (Példabeszédek 22:3). Te is kimutathatod okosságod azáltal, hogy előre megfontolsz dolgokat. Például, ha úgy találod, hogy bizonyos dolgok cselekvése, szűk ruhanemű viselése, vagy bizonyos ennivalók fogyasztása szexuális vágyat kelthet benned, akkor minden körülmények között kerüld ezeket. Az alkoholtartalmú italok például csökkenthetik a gátlást, és megnehezíthetik azt, hogy önuralmat gyakorolj. Azonkívül pestisként kerülj minden olyan irodalmat, tévéprogramot vagy filmet, amelynek érzéki témája van. „Add, hogy szemeim elforduljanak a hiábavalóságtól” — imádkozott a zsoltáros (Zsoltárok 119:37).

Óvintézkedéseket lehet foganatosítani olyan időszakban is, amikor különösen sebezhető vagy. Egy fiatal nő úgy találhatja, hogy nemi vágyai sokkal inkább felfokozódnak a hónap bizonyos időszakaiban. Vagy valaki érzelmi fájdalmat vagy depressziót szenvedhet el. „Bátortalannak mutatkozol a nyomorúság idején? Szűkös lesz az erőd” — int a Példabeszédek 24:10. vers. Tehát kerüld a hosszú ideig tartó egyedüllétet. Tervezz olyan építő tevékenységeket, amelyek lekötik az elmédet, amelyek próbára teszik képességeidet, és amelyek kevesebb lehetőséget adnak arra, hogy gondolataid erkölcstelen dolgok irányába elkalandozzanak.

2022. aug. 29. 22:19
 17/22 anonim ***** válasza:
80%
szegény valláskárosultak
2022. aug. 29. 22:56
 18/22 anonim válasza:
50%
#17 Most muszáj egymást a vallással b@sztatni. Nem mindegy hogy ő mit hisz. Ő is mondhatná, hogy szegény pogánykárosultak. Ne legyünk már ilyen szemetek! Te maszturbálj ha akarsz, de ne nézd le azt aki nem akar.
2022. aug. 30. 19:49
 19/22 anonim ***** válasza:
60%
arra irtam amit #16 írt. én tényleg sajnálom őket. a "pogányokat" nem, ők tudnak élni, nem nyomasztják őket olyanokkal amiket #16 leírt
2022. aug. 30. 23:02
 20/22 anonim ***** válasza:
#18 amúgy ő akar, de te ráveszed a szenteskedéssel, bűnnel riogatással hogy ne akarjon. a szeretet istene nálad haragvó és ítélkező. pedig nem az.
2022. aug. 30. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!