Miért szükséges hit ahhoz, hogy a vonzás törvénye működjön?
Nemo:
Azt mondod hit nem feltétlenül szükséges a gondolat erejének igazolásához.
És a babcsíráztatást hozod fel érvnek mögéje. Nincs itt egy kis ellentmondás? :) Szerinted ha valaki elkezd babot csíráztatni, akkor az illetőben nincs véletlen a hitnek is egy kicsi csírája?
Én úgy értettem a hit szükségességét, hogy ha a mély meggyőződése az embernek az, hogy ez nem működhet, akkor hiába hajtogatja a tudatában hogy igenis működik... Legalábbis jó ideig a tudatalatti ellent fog állni.
Tehát ha az ellenkezőjét hiszi az ember mint amit akar, akkor az akarat elvész szerintem. Csak görcsölés a tudatban, míg a tudatalatti erősebb ellentétes irányú elvárásai győzedelmeskednek.
A kételkedő hozzáállás az jó, mert az nem zárja ki hogy működjön. Teret ad neki. Emiatt tényleg jó a babcsíráztatás a hit erősítésére. Megteremteni a hitet ezzel sem lehet, csak ha már van egy picike, lehet vele hizlalni. (Mindezt mondom úgy, hogy én még sosem csíráztattam meg hasonló dolgok... talán én sem hiszek ezekben egyáltalán? :D )
A kérdés talán az, hogy hogyan lehet azokban hitet létrehozni, akik totál az ellenkezőjéről vannak meggyőződve....
Igazság szerint a hitre mindenhez szükséged van, ha akarod, hogy sikerüljön egyáltalán. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Nem mintha komoly vita lenne köztünk, de megerősítem, hogy a hit fejleszthető;
a parányi hit, az "esetleg használ, kipróbálom" érzése már elég arra, hogy tapasztalatokat gyűjtsön az ember;
a pozitív visszacsatolással a hit önmagát erősíti;
A cél (amiben még én sem hiszek egyelőre):
"Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, (és) azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek. ” (Mát. 17,19-21)
Nemo Kapitány. :P
Láttam már máshol is a válaszaidat, és úgy veszem észre Isten létét hiszed, és próbálsz közeledni hozzá, ezért szeretnék neked bevágni egy mondatot a tanításból, amivel felerősítheted a hitedet az általad kiírt bibliai idézettel kapcsolatban. :)
"Az egyetlen racionális gondolkodási mód csak az lehet, ha az univerzum és az Isten kapcsolatáról úgy gondolkodunk, hogy az univerzumot Istenen belüli gondolatnak tételezzük fel, az Istent pedig az univerzumon belüli életnek. Az Isten így saját képeit és képmásait tekinti, amelyek benne és nem rajta kívül vannak, így ad nekik életet még addig a fokig is, hogy az önállóság látszatával ruházza fel őket."
Ezzel pedig egyértelművé válik, hogy a világ nem külső hozzánk képest, vagyis nem abban vagyunk benne, hanem a világtudat van mibennünk, amit az Atya szolgáltat...ezért említi mindig Jézus az elme elsőbbségét, és ezért mondja, hogy a test hordozza a bűnt, vagyis az elmével azonosítsuk magunkat, hogy megszabaduljunk korlátainktól/bűneinktől. S egy mentális szerkezetű világban, teljesen egyértelmű mekkora a hit hatalma, ha magas szinten van, könnyedén manipulálható az anyagi világ, hiszen gondolatunk terméke, hiába koncentrált Isten részéről...képesek vagyunk felnőni az Úrhoz...de ez más napra tartozik, és hozzád most csak ennyit, mert egyébként van még tovább. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kérdező!
Nem szükséges hit hozzá. Viszont a képzelőerő elengedhetetlen! Olvasd el Richard Bach Illúziók c. művét, és ráérzel.
1. Hithez szükség van ahhoz, hogy hatékonyabban elérjük, amire vágyunk.
2. A vonzás törvényéhez nincs szükség hitre. Az olyan, mint a gravitáció. Vagy működik, vagy nem, bármit is hiszünk róla. A gravitációval ellentétben én semmi okot nem látok arra, hogy a világot az akaratunk, vágyaink irányítanák minden más ok felett.
Tehát, hihetsz, amennyire akarsz a vonzás törvényében. Lehet, hogy ez a hited egyfajta placebóként segít, hogy jobban megvalósítsd, amit akarsz. Lehet, hogy a hited miatt hajlamos leszel máshogy értelmezni, ami körülötted történik.
De a fejedre eső virágcserép a gravitáció miatt fog esni, nem pedig azért mert tudat alatt ezt akartad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!