Miért szükséges hit ahhoz, hogy a vonzás törvénye működjön?
Figyelt kérdés
2010. szept. 18. 18:10
1/18 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Mert ha nem kellene jelentős gondolati energiát "beleerőltetni" a vágyképünkbe, és csak úgy könnyedén megvalósulna minden óhaj, akkor az utca tele lenne hullákkal és terhes lányokkal.
2/18 Cirmos kandúr válasza:
elkell hinned hogy képes vagy valóra váltani a gondolataidat, viszont nem egyik pillanatról a másikra működik a dolog
3/18 anonim válasza:
Bármit akarsz csinálni,vagy elérni,ha nem hiszel a sikerben,akkor kicsi az esély,hogy megvalósul.
4/18 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan így értettem. Tehát mint szkeptikus ha nem hiszek benne, de erősen koncentrálok a dologra, amire vágyom, akkor is megvalósulhat?
2010. szept. 18. 22:05
5/18 anonim válasza:
Ha nem hiszel benne és nem érzed azt hogy a tiéd a vágyott dolog nem sikerül!
6/18 anonim válasza:
És a legfontosabb, hogy igaz érzelmeket táplálj az álmod iránt. Boldogság, szeretet...
7/18 anonim válasza:
Azért kell a hit, mert az egy dolog hogy Te, vagyis a tudatod mit akarsz, mire vágysz, egy teljesen más dolog, hogy a tudatalattid min dolgozik a háttérben sokkal nagyobb erőkkel. A tudatalatti nem "akar", a tudatalatti nem "vágyik" hanem a hitrendszerednek megfelelően alakítja a valóságod, irányítja a véletleneket. (Ha valaki nem hisz a vonzás törvényében csak a tettek erejében, akkor nekik csak a motivációt és a tetteket irányítja, aki hisz benne, annak elérhetetlenebbnek tűnő dolgokat is.)
8/18 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Kérdező, mivel te nem hiszel a vonzás törvényében, talán egy dolog sugallja neked is hogy a hit a legfontosabb: ez pedig a gyógyszerkutatások duplán vak kísérletei. Amely kísérleteket nem vakon végeztek a korábbi kutatásokban, ott a placebo csoport mindig jobban gyógyult mint a kezeletlennél. Miért? Mert hittek abban hogy amit bevesznek segíthet. És semmi más oka nem lehet. Bizonyára minden csoportban statisztikailag azonos arányban vannak, akik gyógyulni akarnak, azonos arányban vannak akik vágynak rá és azonos arányban vannak akik erősen koncentrálnak (te is ezt a kifejezést használtad) a gyógyulásra. A különbség annyi hogy a placebo csoport kapott valamit amiben "hihet" amiről elhiheti hogy gyógyító hatású lesz. Lám tudományosan kimutatható a különbség a semmittevés és az elvárás közötti különbség hatása. (Én a hitet azonosnak tekintem az elvárással. Olyan nincs hogy valaki hisz valamiben de nem várja el hogy az is történjen, sem olyan hogy elvárja hogy az történjen de nem hiszi el hogy megtörténhet.)
9/18 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Az nem igaz, hogy hit nélkül egyáltalán nem működik ez a hatás. Nyilván eleinte mindenki jobban kételkedik, vagyis kisebb a hite, mint több év/évtized tapasztalata után.
Emiatt nem kell aggódnod, csak lazán próbáld ki. Menni fog.
Pl. a babcsíráztatás, vagy hasonló kísérletek pont arra jók, hogy igazold magad előtt a gondolati energia létét.
(Azonos körülmények közt, nedves helyen lévő több babszem közül a szeretett babocska jóval jobban, szebben nő.)
10/18 anonim válasza:
én is azt mondodm hogy a hitet inkább vedd elvárásnak...pl ha azt mondogatod és hiszed hogy ez nekem nem megy...akkor nem is fog menni...ezért mondják hogy ha nem hiszel nem sikerül, mert hiszel akkor is, csak épp abban hogy nemmegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!