Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogy kezdjem el a meditálást?

Hogy kezdjem el a meditálást?

Figyelt kérdés
Mostanában elég stresszes az életem. Munkahely, környezet,stb. Úgy érzem,mindig ideges vagyok , semmi sem nyugtat meg. Legfőképp a párom családja miatt vagyok nagyon stresszes , úgy érzem ők teszik tönkre az életem, de ez már más téma ,a lényeg, hogy nyugodt szeretnék lenni minden élethelyzetben. Elhatároztam, hogy változtatni szeretnék, de nem tudom, hogyan kezdjem el. Kérlek segíts, ha tudsz!

2021. máj. 21. 19:20
 1/7 Grimfox ***** válasza:
93%
Szerintem kezdetnek relaxációs technikákat keress. A légzőgyakorlatok, és a test teljes ellazítása általában elegendő, ha még nincs pszichés betegséged, hogy csökkentsd a stresszt. Ha az ilyen relaxáció már megy, lehet próbálkozni az önszuggesztióval is. A teljesen relaxált állapot hasonlít egy felszínes hipnózis állapotához, azaz önhipnózis. Ebben az állapotban hatékonyan tudsz szuggesztiókat alkalmazni önmagad megnyugtatására, ellazítására, és a stressz levezetésére. Meditációt akkor érdemes gyakorolni, ha spirituális célokat tűzöl ki magad elé.
2021. máj. 21. 19:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudnál ajánlani ilyen relaxációs technikát, ami akár megtalálható a YouTube-on?
2021. máj. 21. 19:27
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Az agykontroll ebbe sokat segít. Menj le alfába és utánna mélyalfába keress rá interneten biztos írnak róla. Vmint még asmr videókat tudnék ajánlani azok engem nagyon megnyugtatnak
2021. máj. 21. 19:46
 4/7 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem tudom, youtube-on nem nagyon szoktam ilyesmit keresni. Egy egyszerűt tudok írni esetleg.

Egy félhomályos szobában feküdj hanyatt egy kényelmes, jól alátámasztott pozícióban. A lényeg, hogy ne zavarjon a világosság, de ne is legyen sötét(elalszol), és ki tudj nyújtózni anélkül, hogy az, amin fekszel, nyomna. Nyújtózz ki, jól megfeszített testtel, és aztán ernyeszd el magad. Kezdj el mélyen lélegezni, orron át ki, és be. Igyekezz a rekeszizmodat is használni, hogy a hasadba is lélegezz, ne csak a mellkasod táguljon. Lassan, és egyenletesen lélegezz, orron be, és orron ki. Mindeközben csak a légzésedre figyelj. Előfordulhatnak eközben izomrángások, és enyhébb izomfájdalmak. Ezek azokat a területeket jelzik, ahol nem sikerült ellazulnod. A légzést fenntartva ilyenkor feszítsd meg, és ernyeszd el újra azt az adott területet. Ahogy a légzésedre figyelsz, arra, hogy tartsd a ritmusát, és mélységét, a tested tovább fog lazulni. Amíg tudsz, maradj ebben az állapotban. Olyankor ne csináld, amikor tudod, hogy 1-1.5 órán belül valami dolgod lesz, mert időnként könnyen belealhatsz, vagy félálomba merülhetsz. Onnan fogod tudni, hogy nem csak a tested, hanem az elméd is ellazult, hogy gyorsan váltakozó gondolatok, képek kezdenek villódzni a fejedben. Ezekre ne figyelj, de ne is kényszerítsd őket megállásra. Ha zavarnak, térj vissza a légzésed figyeléséhez. Mire a villódzó gondolatok állapotába érsz, addigra már elterelődik a figyelmed a légzésről, mert a figyelmed is, a légzésed is ellazul. Ez nem baj, de ha zavarnak a felmerülő gondolatok, akkor térj vissza a légzés figyeléséhez. Ebben az állapotban addig maradj, amíg kényelmes, és jól esik. Ne nagyon számíts rá, hogy lesz időérzéked, és ne is próbáld időhöz kötni a gyakorlatot. Amikor úgy döntesz, hogy ideje felkelni, akkor ne azonnal kelj fel, mert kimerült, fáradt, és tompa érzés lenne ebből azonnal felkelni. Térj vissza a légzés figyeléséhez, és kezd el fokozatosan gyorsítani a légzésed, amíg el nem éred a normális ritmust, és mélységet. Amikor idáig eljutsz, óvatosan, és enyhén feszítsd meg az izmaidat, mozgasd meg az ujjaidat, és a lábfejedet. Ha már elég ébernek érzed magad, ülj fel, és pislogj, meg nyújtózkodj 1-2 percig.

Amikor nincs lehetőséged ilyenre, akkor elég, ha a légzésedet figyeled. Akár nyitott szemmel is, például buszon ülve, vagy munkahelyen szünetben, stb. Ha otthon végzed a teljes relaxációt, akkor már az, hogy a légzésedet figyeled, és szabályozod egy enyhébb feszültségoldó hatást fog kifejteni.

Ez csak egy módszer, rengeteg variáció létezik. Ha ez nem passzol hozzád valamiért, keresgélj az interneten. Ha bízol a youtube videókban, azok közül is kipróbálhatsz párat.

Relaxáció közben vannak akik zenét hallgatnak, vagy illatosítókat, füstölőket használnak. Szerintem ezek elvonják a figyelmedet, és nem engedik a teljes ellazulást, amit az ingerek megvonása lehetővé tesz, de ha neked jobban bejön a nyugtató zene, vagy egy kellemes illat, a relaxációnál még lehet velük variálni.

2021. máj. 21. 19:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. máj. 21. 20:05
 6/7 anonim ***** válasza:
23%
Két feles,utána már alfába vagyok .
2021. máj. 21. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:
34%
Én eddig csak cétát értem el, de kicsit gyakorlok és a béta is meglesz.
2021. máj. 21. 21:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!