Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Emoto vízkristályos kísérletei...

Emoto vízkristályos kísérletei tudományosan igazoltak, vagy csak kamuzik a csávó?

Figyelt kérdés
Megismételhetőek a kísérletei? Mi jelenleg a tudományos világ álláspontja vele szemben?
2010. aug. 23. 18:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%

Én bele futottam szkeptikusokba, akik tudományokkal foglalkoznak:ők nem hiszik, hogy a víz "érezne", ahogy ők fogalmaztak,

ellenben én nem hiszem, hogy azáltal, hogy Emoto olyan embereket foglalkoztat, akiknek van tehetsége meglátni a szépet, még nem fog megdőlni a kísérlet megismételhetősége.

Ennek az az oka, hogy alapvetően vannak ugye emberek, akik élesebben látnak, mint mások. Vannak, akiknek a szeme jobban rááll a részletekre, mindenféle ezós hókuszpókusz nélkül, míg mások sokkal könnyebben látják és jegyzik meg az egészet egyben.

Ezek egyszerű emberi különbségek, és semmire sem jutna a kísérleteivel, ha nem olyan embereket alkalmazna, akiknek ehhez tehetsége van, mert nem az a dolog nyitja, hogy hatvanhatágú kiscsillagokat kell bármiben meglátni, hanem egy nehezen értelmezhető képen kell felismerni az egybe tartozó formákat. Ha bárki is próbált már krio metszeteket, vagy bármilyen metszetet tanulmányozni, akár sima mikroszkóppal, az tudja, hogy nem olyan egyszerű meglátni még a nagy sejtalkotókat sem, nemhogy olyan dolgokat, amikről azt sem tudják, ott vannak-e.

Én olvastam a könyvét, nem tetszik a megfogalmazás, nem nagyon tetszik, hogy láthatóan egyből hozzá akar adni egy mondvacsinált ideológiát. olyan mintha hirtelen fellelkesült volna, amint kapott pár eredményt, és ne tudna elvonatkoztatni, viszont szerintem a különféle kristályok igenis megjelennek nála.

Az érdekelne, hogy egy-egy szó vagy hang hatására hány százalékban alakul ki azonos kristály, mert ha megnézed a könyvében a képeket, habár van hasonlóság, egészen eltérőek is lehetnek a különböző helyről származó vizek kristálymintái. Elég kevés kerül nyilvánosságra a kísérleti eredményeiből, én egyedül ezt kifogásolom, a többi dolgot viszont elfogadhatónak tartom tudományosan is.

2010. aug. 24. 15:55
 12/15 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Előrebocsátom, hogy nem olvastam a könyvet, csak érintőlegesen ismerem a témát, hallomásból, netről, stb.

Értem és elfogadom a kérdező kételyeit, magam sem lennék tőle teljesen elkápráztatva, HA nem tudnám holtbiztosan, hogy lehet a vizet gondolati úton manipulálni.

Az agykontroll Ultra-szemináriumán lehet erről sokat megtanulni, de ennek írásos anyaga is elérhető több helyen is. A neten is vannak (támadható) kisfilmek arról, hogy pl. programozott vízzel kezelt paradicsom, rizs, akármi nem romlik meg, a többi igen, stb. Erre mondtam, hogy legjobb, ha mindenki maga csinál ilyen kísérleteket, mert másnak én sem hiszek :-)

2010. aug. 24. 19:16
 13/15 A kérdező kommentje:

Nemo kapitány!

Örülök a magabiztos válaszodnak. Itt most kicsit átmegyek off-ba. Konkrétan melyik kísérletet ajánlanád víz programozáshoz, amit végrehajtva én is "tudhatom majd biztosan" hogy működik? :)

2010. aug. 24. 21:51
 14/15 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Én paradicsommal, babbal, rizzsel kísérleteztem.

Van több hasonló felvétel a neten, pl.:

Paradicsom kisérlet agykontrollal néven

http://www.youtube.com/watch?v=yKaiGooi6PA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=MhhhuRmyTcI&feature=related

2010. aug. 25. 18:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Amúgy nem egészen sima vízkristályok ezek..

Hirtelen hűtik le a vizet,mikrokristályok lesznek amiket csak egy erős fénymikroszkóppal lehet látni

2012. szept. 8. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!