Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Emoto vízkristályos kísérletei...

Emoto vízkristályos kísérletei tudományosan igazoltak, vagy csak kamuzik a csávó?

Figyelt kérdés
Megismételhetőek a kísérletei? Mi jelenleg a tudományos világ álláspontja vele szemben?
2010. aug. 23. 18:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2010. aug. 23. 19:41
 2/15 anonim ***** válasza:
46%

"Tudományos világ álláspontja vele szemben"- ezt hogy érted?

Tudtommal ez tudományosan bizonyítva van...

A rezgések hatnak a vízkristályokra, annyira nem nehéz ezt felfogni :)

2010. aug. 23. 19:47
 3/15 anonim ***** válasza:
26%
Úgy hülyeség az egész, ahogy van.
2010. aug. 23. 20:09
 4/15 anonim ***** válasza:
50%
Milyen vízkristályok? A vízmolekulák egymáson gördülnek hol van ott bármiféle kristály?
2010. aug. 23. 20:34
 5/15 A kérdező kommentje:

Először is mindenkinek kösz a reakciót!

Első: az oldalon a google nem talál emoto kulcsszóra semmit. Mit kellene látnom az oldalon?

Második: triviális hogy a gondolataink mint elektormágneses rezgések hatással vannak mindenre ami anyagi, de ebből egyáltalán nem következik hogy a molekulák által alkotott struktúrára érdemben is befolyással van-e, azaz kimutatható a különbség. Tudományos jellegűnek állítja be dr Emoto a kísérleteit, de sajnos nem találtam semmi jelét annak, hogy másvalakinek sikerült-e megismételnie a jelenséget (és ha nem megismételhető, akkor nem beszélhetünk tudományosságról, marad a hit.)

Harmadik: köszönöm a véleményed. Én nem mondom azt hogy nem hülyeség (semmit sem mondok) de akkor cáfolja meg valaki, azaz tudományos minőségben bizonyítsa, hogy lehetetlen amit ez a "tudós" állít. (Ha nem sikerül cáfolni, akkor az azt jelenti, hogy lehet igaza van, akkor is ha ezt sem támasztja alá semmi.)

Negyedik: A kísérletek úgy történtek - ha jól emlékszem - hogy folyadék állapotú víz közelében koncentrált egy vagy több ember egy-egy jellegzetes szóra (köszönöm, hülye, stb) és közben lefagyasztották a vizet. Az ekkor keletkező kristályok szerkezete Emoto szerint harmonikus és gyönyörű ha szép, pozitív dolgok jártak a környező emberek fejében és rendezetlen, káosz jellegű ha destruktív gondolatokat "sugároztak" a vízbe.

Szívesen olvasnék további véleményeket a témában!

2010. aug. 23. 21:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

kedves egyik válaszoló! -második vagyok- a vízmolekulákból fagyaszott állapotukban vízkristályok lesznek .. erre értettem hogy vízkristályok. Mint pl a hópelyhek.. olyan alakuak lesznek.

kérdező- google-be bírod, rengeteg minden van erről a témáról amúgy. :)

2010. aug. 23. 21:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

de amúgy tényleg rosszul fogalmaztam most olvasom:D

szóval a vízmolekulákra hatnak és abból lesznek különböző formájú vízkristályocskák :)

2010. aug. 23. 21:20
 8/15 anonim ***** válasza:
48%
Harmadik vagyok. Olvastam még Emoto bácsi saját oldalán a kísérletekről. Eleve nem objektív a "kristályok" megítélése, saját elmondása szerint olyan kísérleti alanyokkal dolgozik csak, akiknek "van érzékük meglátni a szép/csúnya szerkezeteket a vízben, erre bárki nem képes". Hát ez meg milyen tudományos módszer? Magyarul befolyásolható idiótákkal dolgozik, akik azt látnak bele a vízbe, amit hisznek. Ha csúnyát mondanak, megijednek tőle, ha szépet, akkor meg gyönyörködnek. Ugyanaz az embertípus, akiket a szekták szoktak beszívni.
2010. aug. 23. 21:26
 9/15 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

"Megismételhetőek a kísérletei? "

Igen, nem tiltja semmi.

Én is a saját szememnek hiszek elsősorban.

Nem olyan nehéz a szóban forgó elvek mentén vizet "programozni", kell kontrollcsoport mellé és kész.

2010. aug. 23. 21:35
 10/15 A kérdező kommentje:

Nemo kapitány:

nem értem teljesen mire akartál ezzel utalni. Pont ez zavar, hogy nevetségesen egyszerűek a kísérletek, mégse látni senki mást aki hasonló konklúzióra jutott volna. Ezért van kamu szaga.

2010. aug. 23. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!