Emoto vízkristályos kísérletei tudományosan igazoltak, vagy csak kamuzik a csávó?
"Tudományos világ álláspontja vele szemben"- ezt hogy érted?
Tudtommal ez tudományosan bizonyítva van...
A rezgések hatnak a vízkristályokra, annyira nem nehéz ezt felfogni :)
Először is mindenkinek kösz a reakciót!
Első: az oldalon a google nem talál emoto kulcsszóra semmit. Mit kellene látnom az oldalon?
Második: triviális hogy a gondolataink mint elektormágneses rezgések hatással vannak mindenre ami anyagi, de ebből egyáltalán nem következik hogy a molekulák által alkotott struktúrára érdemben is befolyással van-e, azaz kimutatható a különbség. Tudományos jellegűnek állítja be dr Emoto a kísérleteit, de sajnos nem találtam semmi jelét annak, hogy másvalakinek sikerült-e megismételnie a jelenséget (és ha nem megismételhető, akkor nem beszélhetünk tudományosságról, marad a hit.)
Harmadik: köszönöm a véleményed. Én nem mondom azt hogy nem hülyeség (semmit sem mondok) de akkor cáfolja meg valaki, azaz tudományos minőségben bizonyítsa, hogy lehetetlen amit ez a "tudós" állít. (Ha nem sikerül cáfolni, akkor az azt jelenti, hogy lehet igaza van, akkor is ha ezt sem támasztja alá semmi.)
Negyedik: A kísérletek úgy történtek - ha jól emlékszem - hogy folyadék állapotú víz közelében koncentrált egy vagy több ember egy-egy jellegzetes szóra (köszönöm, hülye, stb) és közben lefagyasztották a vizet. Az ekkor keletkező kristályok szerkezete Emoto szerint harmonikus és gyönyörű ha szép, pozitív dolgok jártak a környező emberek fejében és rendezetlen, káosz jellegű ha destruktív gondolatokat "sugároztak" a vízbe.
Szívesen olvasnék további véleményeket a témában!
kedves egyik válaszoló! -második vagyok- a vízmolekulákból fagyaszott állapotukban vízkristályok lesznek .. erre értettem hogy vízkristályok. Mint pl a hópelyhek.. olyan alakuak lesznek.
kérdező- google-be bírod, rengeteg minden van erről a témáról amúgy. :)
de amúgy tényleg rosszul fogalmaztam most olvasom:D
szóval a vízmolekulákra hatnak és abból lesznek különböző formájú vízkristályocskák :)
"Megismételhetőek a kísérletei? "
Igen, nem tiltja semmi.
Én is a saját szememnek hiszek elsősorban.
Nem olyan nehéz a szóban forgó elvek mentén vizet "programozni", kell kontrollcsoport mellé és kész.
Nemo kapitány:
nem értem teljesen mire akartál ezzel utalni. Pont ez zavar, hogy nevetségesen egyszerűek a kísérletek, mégse látni senki mást aki hasonló konklúzióra jutott volna. Ezért van kamu szaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!