Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Meditáció képes "gyógyítani"...

Meditáció képes "gyógyítani" a szorongásos depit?

Figyelt kérdés

Feszült, időnként szorongó, és lobbanékony, kicsit negatív vagyok.

Nyugodt, türelmes, kiegyensúlyozott ember szeretnék lenni.

2021. márc. 8. 15:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem igen.

Ezek az érzetek, mint a depresszió, szorongás, félelem, aggódás, különféle egyensúlytalansági állapotok eredményeképp jönnek létre.

A rendszeres meditáció ezeket képes felszámolni...viszont tényleg rendszeresen, és hosszabb időszakon keresztül kell.

2021. márc. 8. 16:23
 2/15 anonim ***** válasza:
23%

Nem!

A meditációval információt hozunk ki a tudattalanból, és ha az bántó, ronthat az állapoton.

A terápia hasznos, abban is kihozzuk az információt, de átalakítva vissza tesszük a helyére, így nem tud ártani.

2021. márc. 8. 16:40
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Igen. Képes. Főképp a Szeretet-meditáció. Sok sikert kívánok az elhatározásodban!
2021. márc. 8. 17:29
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elmúlt a szorongásom, amikor elvégeztem az agykontroll tanfolyamot (már a tanfolyam alatt elmúlt), úgyhogy nagyon tudom ajánlani, ha majd megint lesz rá lehetőség elvégezni!
2021. márc. 8. 18:20
 5/15 Grimfox ***** válasza:
50%
Nem gyógyítja. Tapasztaltam. De rendszeres meditációval kordában tarthatók a tünetek. Időszakosan-akár évekre is-tünetmentessé lehet válni. A probléma csak az, hogy szorongó, depressziós állapotban nem lehet sikeresen meditálni. Előbb valahogyan csillapítani kell a tüneteket. Utána a meditáció hatására már könnyebben lehet rajtuk uralkodni.
2021. márc. 8. 19:52
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Ööö, melyik meditációs módszerről beszélünk (csak hogy képben legyek)?
2021. márc. 8. 20:41
 7/15 Grimfox ***** válasza:
100%
Majdnem mindegyik jótékonyan hat az idegrendszerre, és a pszichés problémákra. Ha elmélkedő meditációról van szó, és a témája a pszichés probléma, akkor valószínűleg nem érvényesül ez az előnyös hatás.
2021. márc. 8. 20:56
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan meditációs módszer, amely tud. kutatások alapján igazolhatóan jól hat a major depresszióra.

Gugli a barátod.

2021. márc. 9. 17:34
 9/15 anonim ***** válasza:
Próbáld ki az aktív meditációkat!
2021. márc. 9. 19:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem határozottan elmúlt a szorongásom: 15 éve voltam tanfolyamon, utána kb 8 evig használtam rendszeresen. Nagyon nehéz időszakból húzott ki.

Amikor terhes lettem, nem tudom mi okból de nem tudtam meditalni, relaxalni és teljesen kikopott az életemből az agykontroll. Most nagyon erős szorongásom van 2 éve, stressz, megfelelés a sok szerepben, már már antidepresszáns szedek, a doki felírta. Amit igazából nem szeretnék, így megprobalom ismét az agykontroll segítségével helyre rakni magam. Rám anno fantasztikus hatással volt, de sajnos ez is olyan, hogy csak akkor hat, ha rendszeresen relaxálok. Sok pozitív hozadéka van, egyensúlyba rak, jól tudtam koncentrálni, kitartóbb voltam, kreatív, igényem volt a szépre, mind külsőleg mind a környezetemre. Vidámabb voltam és közvetlenebb.

2021. márc. 9. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!