Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Sikerült már valaha is lecsend...

Sikerült már valaha is lecsendesitened az elmédet,a gondolataidat és elérned, megtapasztalnod a gondolatmentes állapotot?

Figyelt kérdés

#Gondolatmentes állapot
2020. nov. 14. 01:29
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a most beérkezett válaszokat is.
2020. nov. 14. 17:52
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Igazándiból mindenkinek sikerült már több százszor vagy több ezerszer, mert a mélyalvás állapotát éppen ez jellemzi.
2020. nov. 14. 23:40
 13/23 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es válaszadó

Ebben igazad lehet csak elsődlegesen én a tudatos elme lecsendesítésre gondoltam, nem pedig a tudatlanul végbemenőbe. Nekem is volt olyan hogy annyit ittam hogy a világomat sem tudtam, és éjféltől reggelig 6 óráig egy kisebb alkoholmérgezés következtében teljes filmszakadás következett be mivel szó szerint ájult állapotba kerültem, amire a későbbiekben sem tudtam visszaemlékezni de ez nem azonos azzal a gondolatmentes állapottal amire a kérdéssel gondoltam. Illetőleg ilyen lehet az is ha valakit elaltatnak műtét előtt, ez is teljesen gondolatmentes állapotot eredményez, tudom tapasztalatból mert volt egy ilyen műtétem pár évvel ezelőtt. De köszönöm az észrevételt, ilyen téren hiányos megfogalmazású a kérdés.

2020. nov. 15. 01:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a felvilágosodás mást jelent. Ha felvilágosodsz, ugyanúgy élsz és gondolkodsz, tisztában vagy mindennel, de tudod, hogy semmit nem kell elérned. Felismered, hogy már elértél mindent, amit lehet, és így minden kényszeres vágyakozás, "kaparás" megszűnik, mindennel elégedett tudsz lenni.

Ezt viszont, ha az ember egyszer megtapasztalja, élete végéig benne marad. Nincs olyan számomra, hogy hirtelen húú megvilágosodtam, aztán meg elfelejti. Hisz már a tapasztalatában benne van az igazság, tudni fogja onnastól.

Nem tudtam, hogy létezik gondolatmentes állapot. Azt gondoltam, a gondolat a szellem folytonos mozgása, a lételeme, és maximum elengedni tudjuk azt, hogy a gondolatokkal foglalkozzunk. De ettől még járni fog, csak mi nem azonosítjuk vele magunkat.

2020. nov. 17. 02:59
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Amit te mondasz 14-es, az egyfajta intellektuális megértése az egésznek...ami tök jó, és nagyon fontos. Amit a kérdező feldobott az pedig egy gondolkodás mentes állapot, - ami másodpercekre könnyen -, de hosszabb időre igen nehezen elérhető, sok gyakorlással "kimunkálható" tudatállapot, másképp az elme csendje állapot.

Nagyon sokféle szellemi irányzat, egészen sokféle módszerrel tanítja az elérését. Ha eléred, és két percen túl is fent tudod tartani, akkor -egyes irányzatok szerint- , megvalósítottad a meditációt, és innentől lehet fejlődni szellemi szinten, spirituális értelemben, mert a beáramló energiák a lelkedet fejlesztik. Itt jöhetnek látomások, képességek megjelenése, stb.

2020. nov. 19. 21:16
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az utolsó két hozzászóló válaszait is!
2020. nov. 19. 21:27
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehéz elérni. Beleülök egy kád jó meleg vízbe, beállítom a csapot, hogy amennyit hűl, azt pótlódjon, és csak bambulok. Egy idő után kiürül az agyam, és csak vagyok. A feleségem szokott kizökkenteni belőle, miután nem hallja hogy mozdulnék, megkérdezi, hogy "élsz még?"

Vannak olyan zeneszámok is (lágy dallamos, hosszú számok), amit hallgatva hasonló állapotba kerülök, megszűnik a világ körülöttem, nem tudok semmiről, egy nagyon kellemes érzésben lebegek.

2020. nov. 21. 22:02
 18/23 A kérdező kommentje:

Kedves 17-es hozzászóló!

Köszönöm a válaszod, sokan szerintem nem képesek így spontán, különösebb erőfeszítés nélkül elmerülni ebben a gondtalan állapotban. Az biztos hogy az ember valódi, természetes állapota ez a gondolatmentes állapot lenne.

2020. nov. 21. 22:53
 19/23 De La Cruse ***** válasza:
47%

Nőknél ez nagyon nehéz.

A férfiak meg úgy születtek.

https://www.youtube.com/watch?v=cgUgQTPh2I4

2020. nov. 23. 09:27
 20/23 A kérdező kommentje:

Keddes 19-es válaszadó!

Egyedülállóként élek és nem is tervezek házasságot kötni vagy családot alapítani, így az általad megosztott videó engem nem érint.

2020. nov. 23. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!