Egy ideje elkezdtem gyakorolni a "Tudatos álmodást". Sajnos nem mentem vele sokra eddig.
Egyik nap felkeltem az ágyban és rájöttem h álmodok. De akkor eszembe jutott az az "ellenőrzési" módszer amit már sok helyen olvastam, hogy hogy ellenőrizhetem, hogy tényleg álmodok-e. Az volt a furcsa, hogy ezeket elvégeztem és úgymond "át mentek a vizsgán" és tök hülyén éreztem magamat, hogy azthittem álmodok...Pedig úgy volt, mert hirtelen messziről hangokat hallottam és felkeltem a hangra(telefonom csörgött)
Szóval akkor ez az ellenőrzés, hogy álmodok-e, nem minden esetben jó?! :S
2010. aug. 8. 21:27
1/8 BlackSword válasza:
Ez butaság, már ne is haragudj... Egyébként minden ember álmodik... Volt is erről egy kisérlet, két tucat önkéntessel az USA-ban, és néhány nem önkéntessel vietnámbam (de azt a történetet inkább nem nyitnám meg)... Tudatosan valamilyen szerrel gátolták az álmokat... (ne kérdezd hogyan, nem a CIA-nak dolgozom)... Az önkéntesekkel végzett kisérleteket kb 10 után le kellett állítani, mert visszafordíthatatlan mentális károsodást szenvedtek volna... Vietnámben s nem önkéntesek meg mindent bevallottak volna, még amit el sem követtek...
Szóval szerintem butaság ellenőrízni, hogy álmodsz-e... Nyugodj meg... Igen...
2010. aug. 8. 21:53
2/8 anonim válasza:
nem úgy értette hogy szokott-e álmodni,hanem hogy miközben álmodik tudatában van hogy álmodik és azt ellenőrizte hogy ébren van-e vagy csak álmodik. vagy ilyesmi de vágod:D am mennyi ideje gyakoroltad,mert én is szeretném de eddig nem mentem semmire.(mondjuk az igaz hogy mindig megfeledkezem róla,szal nem meglepő)
2010. aug. 8. 21:59
3/8 BlackSword válasza:
Igaz... Bocsi... Értem a dilemmád... Akkor viszont hagyd az agyadat pihenni... Azért álmodsz, mert az agyad bizonyos részei igénylik a pihenést... Talán nem kellene tudatosan ébren tartanod!!! Magadon ne végezz alvásmegvonást... Nézd meg akik csinálják... Egytől egyig megbolondulnak...
2010. aug. 8. 22:04
4/8 anonim válasza:
sokat foglalkozol a tudatos álmodással, és irónikus módon ez megis jelenik az álmaidban :D
2010. aug. 8. 22:26
5/8 anonim válasza:
Attól függ,milyen ellenőrzési ,módszert használsz.Valószínű,valami hiba van a módszeredben.ezért az álmodról azt hiszed,hogy az valóság,hisz nincs,amivel bizonyíthatnád,hogy álom.Tehát,ha legközelebb újra ráeszmélsz arra,hogy álmodsz és ebben biztos akarsz lenni,akkor csinálj valami olyan gyakorlatot,"mutatványt",ami veszélytelen,viszont a valóságban nem kivitelezhető.Például mondd azt:"Ha ez most álom,akkor képes vagyok a levegőbe emelkedni"Közben higyj abban,hogy sikerülni fog,amit szeretnél.Ha valóban álmodsz,akkor nagy esélyed van rá,hogy valóban a levegőbe fogsz emelkedni ,aztán próbáld a kívánságod szerint alakítani az álmodat.
2010. aug. 8. 22:50
6/8 anonim válasza:
Hogy gyakoroltad a tudatos álmodást????
2010. aug. 9. 10:43
7/8 anonim válasza:
nem nagyon értem a kérdést de szerintem a tudatos álmodás az igenis jó:)
énis szoktam.. pedig nem is gyakoroltam főleg azt szoktam csinálni hogy mondjuk álmodok egy jót és felébredek akkor továbbgondolom a történetet és elalszok és úgy folytatódik az álmom ahogy továbbgondoltam:) szerinteem nagyon kiráály: D
2010. aug. 12. 13:17
8/8 dtigenerator válasza:
Sohonyai Edit egyik tiniknek szóló könyvében (Le a csajokkal, avagy kinek kell a szerelem? a címe) van pár sor a tudatos álmodásról. A főhős naponta többször is megáll a nap folyamán, és megkérdezi önmagától: Most ébren vagyok, vagy álmodom? Ha eléggé rutinosan megy mondjuk egy hét után minden nap kb 5-6szor megkérded, esélyes, hogy az álmodban is megkérded egyszer magadtól, hogy ébren vagy-e, vagy álmodsz, és ha tudod, hogy álmodsz, akkor elméletileg rájöhetsz, hogy álmodsz. De ez csak egy tipp, amit én is csak olvastam, sosem próbáltam ki, de hátha segít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!