Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan tudtok koncentrálni...

Hogyan tudtok koncentrálni alfa meditáció közben?

Figyelt kérdés

Igaz még csak pár napja kezdtem el foglalkozni az agykontrollal,amit Silva könyvéből próbálok elsajátítani,de nehezen megy,mert a meditáció közben be-betörnek gondolatok,pl:az általam szeretett lányról,a múltkor meg egy buszülés hátuljáról!:)

Normális ez?

Hogyan tudnék jobban koncentrálni,hogy sikeres legyen a meditáció?

2010. aug. 2. 11:16
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Na,mi van nagy tudorok?

Semmi válasz?

2010. aug. 4. 11:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Normális, elmondom, én mit szoktam ilyenkor.

Amikor betörnek a gondolatok, hagyom őket betörni, mintegy kívülről megfigyelve, hogy áhá, bejött egy gondolat.

De nem hagyom megtapadni, azaz nem hagyom magam elkezdeni agyalni, a tudatos énemet megfigyelésre használom, így az 'inger' ahogy jön, úgy el is múlik.

Arra szoktam gondolni ilyenkor, hogy ego-kistestvéremnek eszébe jutott valami, amiről fecsegni szeretne, ilyenkor megkérem, hogy üljön le mellém csendben, és figyeljen, mert most nagyon érdekes dolgok fognak történni, a csendben sok információ rejlik, és ráérünk megbeszélni a dolgot később.

Szokott rám hallgatni, de tény, hogy sokat szelidítettem:-)

2010. aug. 4. 13:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én azt ajánlom neked, hogy mielőtt elkezdesz meditálni számolj vissza 25-től csukott szemmel, és képzeld el a számokat, miközben mondod is őket magadban.

Ez arra jó, hogy lekösse a bal és jobb agyféltekét, így egyik agyfélteke sem tud törődni a betörő gondolatokkal. Ha ez sikerült csak azután kezdj el meditálni.

2010. aug. 4. 13:33
 4/11 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Valami (valaki) azt súgja nekem, hogy az a legfőbb bajod, hogy türelmetlen vagy és nem ártana szerényebbnek is lenned.

Értékeld jobban a lassú, de kitartó, szorgalmas haladást.

2010. aug. 4. 21:36
 5/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ!

Egyébként úgy szoktam csinálni,hogy el is képzelem a számokat közben,de a csaj arcocskája,akkor is "belelóg"néha!:):)

2010. aug. 4. 23:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát koncentrálj a lány arcocskájára. Minden mást hanyagolj. Bármire lehet meditálni.
2010. aug. 5. 00:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Az nem lesz nehéz!:):)
2010. aug. 5. 11:40
 8/11 anonim válasza:

ha par napja kezdted el, akkor feltetelezem hogy nem tartottad be az iro utasitasait, hogy harmadik olvasasnal kezdd el a gyakorlatokat. En ezt tudom neked tanacsolni. Elobb lasd a bejarando utat.

Udv.

2010. aug. 9. 18:21
 9/11 A kérdező kommentje:

18:20!

Komolyan gratulálok!:)

Nagyon jól véled,hogy nem tartottam be az utasításokat!

Most viszont megvilágosodtam!

Az a baj,hogy tényleg próbáltam meditálni és tényleg jól is esett,de állandóan kapkodok,általában is!

Azért még meditálgathatok?Mert támaszt nyújtott rendesen!

Ja!Ráfekszem az olvasásra!:)

2010. aug. 9. 21:08
 10/11 A kérdező kommentje:

Bocsi,18:21!:)

és nem 18:20!

2010. aug. 9. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!