Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Gondolati üzenetküldés? Hogy...

Gondolati üzenetküldés? Hogy vegyem rá, hogy akarja a babát?

Figyelt kérdés

Terhes lettem nem tervezetten. Férjem abortuszt akar, én nem, de azt sem, hogy tönkremenjen a kapcsolatunk.

Leszögezem, nem arról van szó, hogy nem szereti a gyerekeket, vagy nem fér bele anyagilag. Ő maga mondja, hogy egy év múlva már jöhet, most még ne.

Én meg nem tudom elfogadni, hogy elvetetem, aztán nemsokára csinálunk másikat, mintha egy tárgyról lenne szó.

Valamiért védekezés ellenére most akar jönni. Először én is megijedtem, de már egy csodának élem meg. Bármit megtennék, hogy velünk maradhasson, de észérvekkel nem megy, nem tudom meggyőzni.

Bármi praktika, agykontroll, vonzás törvénye érdekelne, amivel jobb belátásra tudom bírni a férjem.

Sajnos, neki ez nem élet még, semmi rosszat nem lát abban, hogy elvetessük azért, hogy pár hónapot halasszunk a szülővé váláson. Én viszont úgy érzem, látni se bírom ezek után. Az egyetlen megoldás az lenne, ha meggondolná magát. Bármilyen ötletért hálás lennék. Gúnyolódók kíméljenek, épp eléggé padlón vagyok így is.

2019. dec. 14. 17:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%

Az nem elég jel neki, hogy védekezés mellett lettél terhes, komolyan??

Másrészt nem akarlak elszomorítani, de biztos ő az ideális apajelölt? Már csak azért is, mert abba nem gondol bele, hogy csak azért hogy síelgessetek kicsit, most rá akar venni egy ab-ra, hogy utána legyél terhes, és ez mennyire megviselné a testedet? (A lelkedről nem is beszélve.) Én nem akarnék szülni ilyen embernek SOHA.

2019. dec. 14. 20:19
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

Három lehetőséged van: az egyik hogy megtartod a babát és utána váltok el, egyedül neveled fel. A másik, hogy nem tartod meg és utána váltok el.

A harmadik lehetőséged: elmentek egy párterápiára és talán (de nem biztos) tud nektek segíteni, hogy helyrehozzátok ami már régesrég elromlott ebben a kapcsolatban (mert ez az igazság, ti leginkább már csak megszokásból vagytok együtt). Olyan terp-hoz menj aki egyben pszichológus is, dönteni nem fog helyetted (megtartani v. elvetetni a kicsit), de segíteni fog hogy a legjobb döntést meghozd. Sok sikert!

2019. dec. 14. 21:03
 13/31 anonim ***** válasza:
94%

Ha akar gyereket akkor örülni fog a pozitív tesztnek.

Ha nem akkor otthahynam.

Akár gyerekkel akár gyerek nélkül.

Mert van olyan, hogy nagyon jó ember jó házasság, de nem közösek a célok.

Na és az nekem fontosabb, hiszen ez az én életem.

2019. dec. 14. 21:23
 14/31 anonim ***** válasza:
95%

Bocs most olvasom vissza.

Már tudja, és úgy akar abortuszt?

Akkor semmi keresni valója nem lenne mellettem.

Ő élni akar nem pedig családot, gyereket pátyolgatni.

2019. dec. 14. 21:26
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarom megbántani az érzéseidet, de nem vagy kicsit naiv, ha elhiszed, hogy egy férfi, aki valóban akar gyereket, a 34 éves feleségét - akit elvileg szeret - abortuszra akarja rávenni olyan indokkal, hogy még síelhetnének egy jót, meg nyaralhatnának egyet?

Leírtad, hogy már most azt érzed - szerintem teljesen jogosan, érthető módon - hogy látni sem bírod ezek után.

Gondold végig, hogy ha a saját érzéseiddel, saját vágyaiddal szembemenve azt a döntést hozod meg a benned megfogant életről, amit ő most szeretne - mit fogsz a férjed iránt érzeni akkor, amikor úgy éled mellette az életedet, hogy feltörnek benned az érzések, az, hogy mi lehetett volna, az hogy mit veszítettél, vagy rád törnek a gondolatok, hogy mostanában születne meg a kislányom vagy kisfiam ... most lenne az első születésnapja ..... most menne oviba ... iskolába ...

Nem beszélve arról, hogy mit fogsz a férjed iránt érezni, fogod-e valaha tiszta szívből szeretni, ha netalán évekig, vagy ne adj isten soha többé nem fogan meg gyermeketek, és utólag azzal szembesülsz, hogy egy életre mondtál le az anyaságról abból a célból, hogy neki legyen még egy gondtalan, gyermek-mentes éve.

Szerintem tedd mérlegre a kettőt: azt, hogy ha valóban igazat mond, és egy év múlva már örülne egy gyereknek (ami számomra nem igazán hihető annak a fényében, amit most tesz, de a Te élsz vele, Te tudod jobban) - szóval tedd mérlegre, hogy ő mit nyer azzal az egy évvel, és Te potenciálisan mit veszíthetsz, illetve mit fog elveszni a kapcsolatotokból, függetlenül attól, hogy születik-e valaha másik gyereketek.

Ha ilyen helyzetben lennék, én agykontroll, gondolati üzenetküldés és egyéb indirekt módszerek helyett igyekeznék a férjemmel őszintén, nyugodt körülmények között, érzelmi zsarolás és manipuláció nélkül beszélni az érzéseimről, arról, hogy miért szeretném megszülni a megfogant gyermekünket, és megpróbálnék vele közösen rájönni, hogy mi az, amitől hirtelen bepánikolt, vagy mi az, ami valójában azt mondja benne, hogy a kapcsolatunk 7 év után, stabil anyagi körülmények és az életkorunk ellenére sem alkalmas arra, hogy igent mondjunk a családalapításra.

Már csak azért is megtenném, mert én nem tudnék abban hinni, hogy amitől most - akár tudatosan, akár tudat alatt - fél, amit most hárít, amiben most nem őszinte hozzám, és jó eséllyel saját magához sem, azt megoldódik akár egy, akár több éven belül önmagától.

Aztán ha ő hajthatatlan, akkor meghoznám azt a döntést, ami felé a saját érzéseim vinnének.

2019. dec. 14. 21:29
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezotéria helyett párterápiat javasolnék. Mediátort erdemes lenne bevonni. Egy kívűlálló harmadik fél teljesen máshogy látja a kapcsolatot, mint a venne élók, és láthat olyan kiutat, amit ti nem.

Sajnálom kérdező, de én is úgy latom, mint sokan itt: ha a férjed egy jó nyaralasra/sielésre hivatkozva akar abortuszra küldeni, akkor ő valójában sose akart gyereket, csak nem vallott neked színt.

Azzal is számolnod kell, hogy ketyeg az időd: 34 évesen lehet, hogy ez az utolsó terhességed, bem biztos, hogy ennyi idősen egy AB után megint sikerülni fog a teherbeesés. (Szerintem a férjed direkt húzza az időd).

Én úgy látom, bármi is legyen a vége, meg fogja viselbi a házasságotokat: ha megszületik a gyerek, és a férjed nem akarja, az is hatalmas lelki terhet rak a kapcsolatotokra. Ha AB lenne, én az írasod alapján úgy látom, hogy azt se magadnak, se neki nem tudnád megbocsátani, ami szomtén hatalmas lelkiteher a kapcsolatra. Nem biztos, hogy bármelyik kimenetelt túléli a házasságod. Én ezert is javasolnék mindenképp párterápiát még a döntés meghozatala előtt.

2019. dec. 14. 22:08
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Férjednek amúgy elmondtad,hogy mit érzel az abortusszal kapcsolatban? Elmondtad neki,hogy utána már nem fogsz tudni ugynézni rá, mint előtte, és ez meg fogja terhelni a házasságotokat? Tudja, hogy egy AB után esetleg "látni se bírnád"? Ahogy te írtad a kérdésben...
2019. dec. 14. 22:11
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Es a ferjed tisztaban van vele, hogy neked ez mennyire faj?

Nehezen tudom elhinni, hogy egy 40 fele kozeledo ferfi, azt hiszi, hogy ha rabirja a 34 eves nejet egy abortuszra, akkor a kedves felesege boldogan fog vele sielgetni. Gondolom nem olyan nyaralasra vagyik, ami alatt siro gorcsod van, mert az ara egy magzat halala volt. Vagy ennyire nem kepes elorevetiteni a dontesei kovetkezmenyeit? O nem fel attol, hogy tonkremegy a kapcsolat?

Elkepzelhetetlen nekem, hogy ha ez igaz, akkor ez egy "szuper" kapcsolat.

2019. dec. 14. 22:30
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
akárhogy döntesz, a szakítás szinte tutibiztos. rávenni hülye hókuszpókuszokkal nem tudod, mivel baromság az egész, meggyőzni ilyenről szerintem veszett fejsze nyele, egy gyereket vagy akar az ember, vagy nem. ez nem egy vita, ahol az egyik rájön a végén hogy a másiknak volt igaza. sajnálom hogy így alakult ez a helyzet.
2019. dec. 14. 23:25
 20/31 Blade Bone ***** válasza:
100%
Hát hogy ha csak annyi a baj, hogy berezelt, akkor hozzá kell szoktatni a gondolathoz, mert nyilván most ebben a helyzetben az fut végig benne, hogy minden megváltozik... De ezek a változások nem csak rosszak lehetnek, mert egy kisbaba ezerszer több örömet képes szerezni már a puszta létével is az esetleges gondoknál... Szóval szerintem ilyesmikkel lenne érdemes hatni az érzéseire, plusz kis bíztatás napi jelleggel akár néhány szóban, hogy szerinted belőle jó apa lesz, ilyesmik. Így nem lesz ideje felkapni a vizet, de mégis tudatod vele a szándékod és ha tényleg szeretne ő is gyereket csak fél, akkor hozzá fog szokni a gondolathoz és megenyhül a gyerek irányába.
2019. dec. 15. 00:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!