Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha pizzériából rendelek,...

Ha pizzériából rendelek, Széchenyi kártyával fizetek, köteles vagyok borravalót adni?

Figyelt kérdés
2019. júl. 15. 12:15
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Az autót legtöbb esetben adják, vagy robogóval járnak, ami közel sem fogyaszt annyit.

Nem okoskodik senki, véleményünk csak lehet, nem? De.

Attól, hogy valaki rendel, nem buta vagy lusta, miért ne rendelne, ha van rá lehetőség?

A kiszállítás része a megrendelésnek, benne van az árban.

Hogy a vállalkozó nem fizeti ezt ki az alkalmazottnak, sőt sokszor be sem jelenti az illetőt, az ne legyen már az én problémám. Nem mennék olyan helyre, ahol nem jelentenek be. Nekik sem kötelező.

Lehet sírni, hogy milyen keveset keresünk, de épp itt kezdődik, erre az adócsalásra nem kéne lehetőséget adni és aktívan részt venni benne, akkor nem csinálnák.

Ha a kisember is azt mondaná, hogy nem megy, mert neki ez így nem buli, akkor a vállalkozó dönthet, vagy csődbe megy, vagy bejelenti a futárt.

De mindig találni életművészt, aki könnyen akar pénzhez jutni.

A bejövő pénz ugyanannyi, csak a vállalkozó inkább a saját hasznát növeli, minthogy bért meg adót fizessen.

Sajnálom, emiatt én nem fogok többet fizetni.

Az meg, hogy fillérba***nak tart egy vadidegen... ne haragudj már, de kit érdekel? :D

Én is, vagy inkább úgy írom, hogy ÉN munkával keresem meg a pénzt, nem akarom úgy elszórni, hogy nem látom értelmét.

Adunk a boltban a pénztáros néninek? Pedig ő blokkol nekünk, és még mosolyog is hozzá.

Adunk a hivatalban az ügyintézőnek? Megtehetné, hogy lassan, bunkón szolgál ki, de többségük mégis inkább segítőkész, és nem kap érte borravalót!

Döntsük már el, vagy jár mindenkinek, vagy nem jár senkinek.

Nincs benne extra szolgáltatás, akkor mire fel?

2019. júl. 22. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!