Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A felszolgáló szakma miért...

A felszolgáló szakma miért ilyen stresszes?

Figyelt kérdés
Sok felszolgálót ismerek aki nem bírta és abbahagyta a vendéglátást. Mitől ilyen kizsigerelő szakma ez
2019. máj. 9. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran 16 órákat kell dolgozni. Szünet gyakorlatilag a legtöbb helyen nincs, vagy csak a töredéke a törvényben előírtnak.

A vendégek sokszor nagyon bunkók tudnak lenni. Engem egyszer egy részeg társaság le is köpött. Hogy mindennek elhordanak is elég gyakori.

Biztos függ a helytől is, én hamar feladatam. Vannak ennél sokkal jobb munkák.

De van olyan ismerősöm, aki szereti.

2019. máj. 9. 19:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek miatt, akikkel foglalkoznod kell közben.

Ahogy Jean-Paul Sartre írta: "A pokol a többi ember".

2019. máj. 9. 20:58
 3/5 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Sokat kell dolgoznod, szinte megállás nélkül. És értened kell az emberekhez.
2019. máj. 9. 22:14
 4/5 anonim válasza:

Rengeteg munka, sokszor 0 becsület és tisztelet irányodba. A "vendégnek mindig igaza van", tehát ha egy paraszt nyilvánvalóan csak hergel, és idegesít, te akkor sem emelheted fel vele szemben a hangod, nem szólhatsz vissza, csak tűrsz és tűrsz mosolyogva.

Kevés szünet (vagy egyáltalán nincs), ha behívnak a szabadnapodon, és nem ugrasz azonnal, akkor az is probléma.

2019. máj. 12. 12:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Minden emberekkel foglalkozó szakma kizsigerelő, a tanártól kezdve az orvoson át az ügyfélszolgálatosig, ügyintézőig (pláne pl bankban, hajmeresztő sztorikat tudnék mondani, hogy mikkel álltak már elő a kedves ügyfelek). Az ok, hogy SOHA nem küldheted el a kedves illetőt a francba, akkor sem, ha ő épp ezt teszi veled vagy anyukád szidja. Dolgoztam Ferihegyen, nem a biztonságiaknál, de a mi feladatunk volt “felkészíteni” az utazókat az átvizsgálásra. Végtelen best of listák születtek arról, hogy miket szerettek volna felvinni az egyes emberkék, a komplett szerszámosláda és a 20 cm hosszú tőr még a lightosabb cuccok között volt (a különböző méretű és fajtájú kések meg a paprikasprayk hada már meg sem említendő).

A pincérnél grátisz, hogy emellé még fizikailag is strapás, egész nap állni kell és nehéz tányérokkal zsonglőrködni.

2019. máj. 14. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!