Hogy készítik el az éttermek a bonyolultabb ételeket rövid idő alatt?
Rántott cuccok gondolom előre vannak panírozva, onnantól semmibe nem tart forró olajban kisütni, pont bele fér a 20 percbe.
Szaftos cuccok, pörköltek, ilyesmi biztos hogy kiolvasztott, ha az a'la CArt-ból választasz. Nem veszed észre rajta, ha nem aznapi.
Köret érdekes, mondjuk egy rizs megfőzése is nagy sietve bele fér 20 percbe, de ilyenből van szerintem az étteremnek rutinja, hogy egy nap mennyi adagra van nagyjából igény.
Feltételezem, hogy egyes helyeken a krumplipürét porból csinálják, mert akkor neki állni krumplit főzögetni mikor valaki megrendeli ,szinte kizárt. Állottan viszont nem jó már miután egyszer kihűlt. Illetve itthon jó, de újra melegítve tudjuk, hogy nem olyan.
Egy éve voltam egy tanya étteremben, alig volt vendég, mert nagyon rossz volt az idő, és alig mentek a tanyára. Rajtunk kívül még egy társaság volt. Fogas filét kértem krumplipürével és pelyhesített zöldségekkel. Isteni volt az egész étel, semmi kifogásom nem volt vele. De biztos vagyok benne hogy a püré porból volt, mert újabban én is használom, ha nincs időm főzni. 5 perc alatt megvan, és megtévesztésig hasonlít a valódi püréhez. A pelyhesített zöldség is szerintem előre ott van nekik felaprítva, sőt, megkockáztatom elősütve. Én próbáltam egyszer hagymával, fél óra volt mire elérte a kívánt állagot.
Lehetséges ,hogy sok dolgot félkészre főznek, sütnek, és ha vissza teszik tepsibe, fazékba, pont olyan lesz, mintha akkor főtt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!