Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Kedves pincérek, pultosok,...

Kedves pincérek, pultosok, miért sértő a "lesz egy xy" szöveg?

Figyelt kérdés
Én magam nem használom mert tudom hogy nem szeretik, de sokan használják és nem értem miért zavarja a felszolgálókat, semmi sértő vagy megalázó nincs benne. Sima mezei felsorolása hogy ki mit szeretne enni, inni.
2018. okt. 24. 17:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
87%
Udvariatlan, ennyi. Bár még mindig jobb, mint a se köszönés, semmi után az "egy kávét".
2018. okt. 25. 07:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Azért mert bunkó? Azért, mert emberek vagyunk, többségben nem jósok meg jövendőmondók. Azért, mert édesszülénk megtanított szépen kérni és szépen megköszönni. Ha így kérsz valamit egy étteremben, kocsmában, ne csodálkozz, ha úgy kapod meg, hogy "nesze bammeg!"
2019. jún. 6. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!