Miért ennyire egysíkúak a Street Food ételek itthon?
Lehet, hogy rosszul látom, de ami itthon Street Food alatt van az nem más, mint ezer fajta hamburger, sültkrumpival, minden vegán mód és a szokásos olasz és thai konyhák erőltetése. Szerencsére már kezdik a "mexikói"-nak nevezett valójában texmex konyha felfedezését.
Miért nem próbálkoznak nemzetiségi vonalon? Nem lehet sehol olyan street foodost látni itthon, ahol kifejezetten balkáni (szerb, horvát, bolgár), lengyel, orosz, indiai, spanyol, vagy marokkói ételeket készítenek.
Bőven vannak olyan ételek ezeknek a nemzeteknek a konyháiban amit Street Foodban is lehetne készíteni. Pl. a szerbek/bolgárok csevapcsejét vagy a tarator joghurt levest.
Marokkóiak kuszkuszos étele, vagy a tádzsinban sült csirke
Indiaiak pedig a curry, tikka masalas ételeket és naan kenyeret.
Ahhoz, hogy pörögjön az üzlet, olyat kell kínálni, ami ismert, keresett - és ezért fogy.
A street food nem ínyenceknek lett kitalálva, hanem a gyomrot gyorsan megtölteni szándékozóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!