Milyen menük voltak régen, a 60-70-es években az iskolai menzákon?
Mondjuk, pénteken általában rántott hal volt majonézes krumplival, ugye? De milyen leves volt előtte, és mi volt a desszert utána akkoriban?
És volt tészta nap, kedd vagy szerda. Akko milyen levesek voltak előtte? De desszertnek akkor biztos gyümölcs volt a tésztás napokon, ugye?
Nagyon csomós tejbegríz volt minden héten egyszer,kakaós szórással. Sokszor volt finomfőzelék nagyon vékony sülthússal, spenót vagy sóska keménytojással,karalábé-főzelék, mákostészta, káposztás tészta. Pörkölt, oldalas heti 1 alkalommal krumplival, rizzsel, esetleg pásztortarhonya.
Leves minden nap volt "valamit visz a víz"-alapon, ha tegnap finomfőzelék volt, ma leves lett belőle.
Almát heti kétszer adtak, más gyümölcsöt a menzán nem adtak.
A 60-as években akkor kaptunk kis kocka sütit (elég szárazat és keményet, 'bolti lekvárral'), ha másnap hivatalos ünnep volt (ápr.4., máj.1., nov.7.)
Rántott halat, majonézt, desszertet sosem láttunk, ugye!
1-2.
Köszönöm. Akkor én úgy néz ki, jó menzákon ettem, Veszprémben és Pesten. Szerencsém lehetett.
Még rántott hús is volt néha, néhányszor egy évben. És mindig 3 fogás volt, vagy valami egyszerű süti vagy gyümölcs. Legtöbbször tényleg alma, de kompótfélék is voltak. Mondjuk grízestészta mellé vagy után.
De szerintem ugyanolyan menük voltak a munkahelyi étkezdékben is, amikor nyáron ott ettem. És császármorzsa tényleg havonta biztos volt. De milyen leves volt előtte? Úgy néz ki, a levesekkel is szerencsém volt, mert finomak voltak. Ha nem is volt annyi és akkora gombóc a májgombóc-húsgombóc vagy grízgaluskás levesben, mint otthon, de volt. És volt halászlé is, és akkor túrós csusza volt utána.
Ezt most találtam. Benne van a piskóta csokiötettel, amit annyira szerettem, és anyu sosem tudta olyan finoman elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!